Ce este indicat sa mananci la micul dejun

Posted by Alin Marinescu on Saturday, January 27, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru mic dejun

Cea mai importanta masa a zilei, micul dejun nu trebuie neglijat. Incarca-te cu energie inca de dimineata, pentru a nu cadea prada tentatiilor culinare nesanatoase si a avea un tonus bun.

Nu sari peste micul dejun
In timpul somnului, metabolismul tinde sa incetineasca. Singura modalitate de a-l accelera pentru a doua zi este sa consumi un mic dejun sanatos la primele ore ale diminetii. In felul acesta organismul va arde calorii chiar de la inceputul zilei. Daca prima masa lipseste, corpul stocheza caloriile, formandu-se grasimile. In felul acesta, sunt sanse mari sa te ingrasi, iar riscul aparitiei hipertensiunii arteriale, a bolilor de inima si a diabetului creste. In plus, cei care nu mananca nimic dimineata au mai multe sanse de a ciuguli alimente nesanatoase pe parcursul zilei. Persoanele care iau micul dejun pierd de 4 ori mai mult in greutate decat cele care sar peste prima masa a zilei.

Dulciurile se depun mai greu in prima parte a zilei
Daca poftesti la ciocolata sau alt desert imbietor, incearca sa il consumi in prima parte a zilei. Astfel, vei arde caloriile acumulate mai repede, vei obtine un plus de energie si nu va trebui sa iti faci atat de multe griji pentru kilogramele in plus.

Alimente bogate in proteine
Multi obisnuiesc sa consume la micul dejun alimente bogate in carbohidrati complecsi – covrigi, produse zaharoase. Nutritionistii recomanda inlocuirea acestora cu tarate de ovaz, aliment bogat in fibre solubile. Organismul are nevoie si de proteine care se gasesc in produsele lactate, carne, oua si nuci. Acestea dau senzatia de satietate pentru mai mult timp, fiind esentiale pentru buna functionare a creierului si pentru dezvoltarea muschilor.

Paine integrala
Carbohidratii sunt necesari, dar tipul de glucide pe care alegi sa-l consumi poate face diferenta intre un mic dejun sanatos sau nu. Graul si alte cereale integrale care se gasesc in painea integrala contin mai multe fibre si substante nutritive decat painea alba, rafinata. Important este si cu ce le combini. Alaturi de unt sau dulceturi, acesta mareste numarul caloriilor. In schimb, asociat cu alimente bogate in proteine, cum sunt ouale si produsele lactate, dau senzatia de satietate.

Fructe
Glucidele cu eliberare rapida, precum cele din fructe, determina o eliberare de glucoza treptata si sustinuta pentru toata durata diminetii. Pune o ceasca de capsuni si una de felii de banane intr-un blender si mixeaza. Vei obtine o bautura sanatoasa pentru un mic dejun bogat in antioxidanti. Combina amestecul de fructe cu iaurt simplu, pentru a adauga o doza buna de calciu, mineral care ajuta la intarirea oaselor.
 
sursa: clickpoftabuna.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce este indicat sa mananci la micul dejun