Ce este flegma si de ce este buna pentru sanatatea ta?

Posted by Alin Marinescu on Monday, October 30, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru flegma

Flegma nu este cel mai placut lucru pe care il produce corpul tau, insa poate fi un jucator important in lupta pe care o duce sistemul imunitar al organismului impotriva bacteriilor si racelilor. Iata ce este flegma si de ce este buna pentru sanatatea ta!

Cand esti bolnav, un nas infundat poate fi doar inca o problema pe lista ta. Dar, in timp ce te intinzi sa mai iei inca un servetel, ar trebui sa stii ca toata acea flegma si mucusul joaca un rol crucial in imbunatatirii starii tale generale de sanatate. 

Conform unui nou videoclip distribuit de American Chemical Society, flegma contine celule si compusi chimici care ajuta la lupta impotriva oricarui virus te face sa fii bolnav. Atunci cand avem o raceala sau o infectie a sinusurilor, organismul incepe sa produca mai mult mucus decat ar face-o in mod normal, pentru a scadea la jumatate numarul invadatorilor virali sau bacterieni.

De asemenea, culoarea si consistenta mucusului se schimba, iar ceea ce regasesti in servetelele tale folosite iti poate oferi indicii cu privire la ce se intampla in organismul tau.

Mucusul alb sau galben apare atunci cand esti congestionat, o concentratie mai mare de celule albe vii si moarte ingreunand eliminarea mucusului si flegmei. Aceste celule s-ar putea sa fie acolo pentru a lupta impotriva racelii.

In cazul in care flegma are o culoare verzuie, inseamna ca are un continut bogat de celule albe din sange, cunoscute sub numele de neutrofile, si de o enzima pe care o produc acestea. Iar flegma verzuie este un semnal pe care ti-l da organismul tau ca a intarit apararea impotriva invadatorilor.

Cand iti amintesti ca mucusul si flegma au o misiune de distrugere a germenilor, s-ar putea sa ti se para ca un nas infundat nu mai este atat de oribil pe cat credeai pana acum.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce este flegma si de ce este buna pentru sanatatea ta?