Ce este coenzima Q10. Cu ce ne ajuta aceasta vitamina si in alimente o gasim

Posted by Alin Marinescu on Friday, May 13, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru coenzima q10

Cu toții am auzit despre coenzima Q10, dar puțini știm exact ce este și ce face.  Coenzima Q10 este o substanță lipo-solubilă cu caracteristici de vitamină, prezentă în fiecare celulă a organismului, unde îndeplinește două funcții majore: cel de producere de energie și cel de antioxidant puternic.

Care sunt beneficiile coenzimei Q10:

* îmbunătățește semnificativ funcționarea sistemului imunitar
* ameliorează simptomele în afecțiunile cardiace
* stimulează metabolismul organismului și favorizează slăbirea ponderală
* influențează pozitiv fertilitatea masculină
* reduce sensibil hipertensiunea arterială

Mai mult, putem să amânăm procesul de îmbătrânire prin adoptarea unei diete bogate în coenzima Q10 și prin suplimentarea acestui antioxidant miraculos.
„Diferența majoră între coenzima Q10 și alte vitamine este că prima este sintetizată în corp, în timp ce vitaminele tradiționale trebuie obținute prin aport dietetic. După vârsta de 20 de ani, producția de coenzima Q10 la nivelul organismului se reduce, însă cerințele acestuia cresc”, susține nutriționistul.
Potrivit specialistului în nutriție, o cantitate redusă de coenzima Q10 (10 — 20 mg) poate fi găsită în pește (sardine și ton), carne de vită și organe de animale (inimă, ficat), spanac, broccoli, ouă, alune, susține nutriționistul Lygia Alexandrescu, citată de Agerpres.
Din păcate, prin gătire și transformare termică, acest antioxidant este inactivat. În cazul persoanelor vegetariene o sursă sigură de coenzima Q10 pot fi suplimentele care sunt formulate în așa fel încât absorbția să fie maximă.

sursa: stiri.com.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce este coenzima q10. cu ce ne ajuta aceasta vitamina si in alimente o gasim