Ce efecte terapeutice are tuica de prune

Posted by Alin Marinescu on Sunday, January 1, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru tuica de prune

In cantitati moderate, populara tuica de pruna poate proteja inima si poate trata anumite probleme ale stomacului si bilei. 

Bautura cea mai populara în randul romanilor este, mai nou, medicament. Nu e minciuna, studiile biochimistilor americani confirma înca o data ca batranii nu greseau deloc atunci cand alungau bolile cu leacuri în care „picurau" si traditionala bautura.

Consumata cu moderatie- nu mai mult de 30 de mililitri pe zi- poate combate cu succes bolile de inima, de stomac si problemele la bila, care fac viata un calvar multor romani.

Care este însa secretul acestor vindecari miraculoase? Cercetatorii americani au descoperit ca o enzima prezenta în cactusul Karroll viridis enoae se gaseste în cantitati de opt ori mai mari în tuica de prune.

„Aceasta substanta are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe arterele care transporta sangele catre inima si este prezenta în peste o suta de medicamente naturiste cu rol în prevenirea aterosclerozei si, implicit, a infarctului miocardic. Consumul zilnic a 30 de ml de tuica de pruna poate substitui însa cu succes acest tratament, la un pret mult mai mic", spune Marius Radu, cercetator în cadrul Academiei Romane.

Un grup de cercetatori, germani, a descoperit în tuica sase tipuri de substante care hranesc celulele rosii ale sangelui si care cresc cu 120% viteza de producere a hemoglobinei. Desi tuica are un continut bogat în fier, acest lucru nu înseamna ca anemia se previne printr-o cura cu „suc de pruna", în lipsa unei alimentatii corespunzatoare.

Un alt beneficiu pe care îl aduce tuica slaba organismului este reglarea functiilor hepatice, gratie continutului de vitamine A, B, C, D1 si D2, nedegradabile termic si usor de asimilat. Bautura se recomanda în dischinzeii biliare, disfunctii ale ficatului provocate de o slaba irigare cu sange a acestuia sau chiar constipatie.

Pentru efecte maxime, tuica este indicata a aperitiv cu 10-15 minute înainte de servirea mesei de pranz (nu la micul-dejun!), pentru ca favorizeaza absorbtia nutrientilor din alimente. În acest caz, nu trebuie sa mai consumati alte bauturi alcoolice la masa.

Nutritionistii romani se feresc sa vorbeasca despre beneficiile alcoolului, pe motiv ca acesta este „un punct sensbil" la romani. „tuica face parte din categoria bauturilor distilate, iar noi ne ferim sa le recomandam pe acestea.

sursa:doctorulzilei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce efecte terapeutice are tuica de prune