Ce efect are un pahar de vin in cazul femeilor care isi doresc sa aiba un copil

Posted by Alin Marinescu on Friday, September 2, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru pahar cu vin

Un pahar mare de vin baut pe zi scade sansele femeilor de a ramane insarcinate, dupa cum arata o cercetare recenta. Cercetatorii cred ca o cantitate de alcool prea mare intrerupe ciclul natural al femeii si dauneaza ovulelor. Totusi, cantitatile mici de alcool sunt recomandate, intrucat nu exista o evidenta clara a faptului ca bauturile cauzeaza infertilitate.

Cercetatorii danezi au urmarit 6.120 de femei cu varste cuprinse intre 21 si 45 de ani care incercau sa ramana insarcinate. Studiul a avut loc in perioada iunie 2007 - ianuarie 2016. Ele au completat chestionare referitoare la cantitatile de alcool pe care le-au consumat si tipul bauturii, noteaza evz.ro. 

Rezultatele au fost publicate in The British Medical Journal si arata ca femeile care consuma 250ml de alcool pe zi isi scad cu 18% sansele de a ramane insarcinate.

Totusi, femeile care au consumat mai putin, nu au experimentat niciun fel de problema din acest punct de vedere. De asemenea, cercetatorii sustin ca bauturile spirtoase au foarte putin efect in ceea ce priveste fertilitatea. 

Se stie ca medicii recomanda ca femeile insarcinate sa renunte la alcool, iar aceasta noua descoperire vine sa intareasca aceasta recomandare si sa arate ca alcoolul poate avea efecte si in ceea ce priveste perioada de concepere a copiilor. 

Totusi, o serie de experti sustin ca nu este nevoie ca femeile sa renunte definitiv la consumul de alcool, ci doar sa fie atente la cantitatile consumate. 

„Daca un cuplu are probleme in ceea ce priveste fertilitatea, se prea poate ca ambii parteneri sa fie mai atenti la cantitatile de alcool consumate”, a avertizat Darren Griffin, specialist in genetica de la Universitatea din Kent. 

„Daca bei in timpul in care incerci sa concepi un copil, fa acest lucru cu moderatie, nu exagera”, a completat acesta.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce efect are un pahar de vin in cazul femeilor care isi doresc sa aiba un copil