Ce durere dispare cu ghimbir

Posted by Alin Marinescu on Saturday, December 9, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ghimbir

Fie ca il folosesti la prepararea unei limonade, fie ca il folosesti la prepararea diverselor feluri de mâncare sau doar la o salata, ghimbirul pe lânga gustul unic pe care il ofera, va activa organismul uman si va favoriza procesul de ardere al grasimilor.

Unul dintre cele mai bune remedii impotriva racelii si al senzatiei de greata, care totodata iti si intareste imunitatea, ghimbirul este o veritabila sursa de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu dar si proteine, carbohidrati si fibre.

Consumul de ghimbir favorizeaza aparitia enzimelor cu rol in absorbtia eficienta a nutrimentilor si  astfel combate cu succes disconfortul digestiv mai ales daca aia vut parte de o masa imbelsugata.

Te scapa fara nici un fel de problema de balonare, indigestie si in acelasi timp contribuie la tonifierea musculaturii tractului digestiv si scade cantitatea de acid gastric. Tocmai datorita efectulu antiinflamator, cantitatii mari de vitamine, minerale si antioxidanti, consumul de ghimbir te scapa de gripa si raceala, mai ales pentru ca va favoriza aparitia transpiratiei. Este recomandat inclusiv a fi consumat de catre persoanele ce sufera de astm sau care se confrunta cu tuse expectoranta.

Fiind un vasodilatator puternic, ghimbirul va contribui la scaderea tensiunii si va facilita astfel circulatia sangvina, aspect ce te va feri de aparitia cheagurilor de sânge. 

Durerile din zona lombara a spatelui pot fi destul de frustrante si dureroase. Denumirea vine de la nervul lezat si anume sciaticul. Principalul nerv al picioarelor si totodata cel mai voluminos din tot organismul. Ghimbirul având efecte antiinflamtorii, analgezice este ideal de a fi folosit chiar si in cazul unei crize de sciatica sub forma de cataplasma aplicata local.

Pentru asta pune la fiert doua limguri de ghimbir ras intr-o jumatate de litru de apa. Dupa ce a fiert lasa la racit si inmoiae apoi o compresa sterila in compozitie si aplic-o la nivelul zonei dureroase. Pune o alta compresa uscata de asupra si fixeaza cu leucoplast si lasa asa pâna seara.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce durere dispare cu ghimbir