Ce contine ceaiul care imbunatateste functiile cognitive

Posted by Alin Marinescu on Thursday, January 18, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ceai

O echipa de cercetatori a studiat efectele ceaiului asupra consumatorilor, ajungand la concluzia ca anumite substante pot imbunatati functiile cognitive, memoria si creativitatea. Efectele pot fi resimtite in cateva minute de la terminarea bauturii.

Ceaiul poate imbunatati functiile cognitive si concentrarea, concluzioneaza un nou studiu. Cercetatorii au pus avantajele pe baza cofeinei si theaninei din ceaiul verde si negru, doua substante ale caror efectele pot fi resimtite in cateva minute de la terminarea bauturii. Studiul a fost publicat in jurnalul „Calitatea si preferintele alimentare“, fiind realizat de o echipa de psihologi de la Universitatea Pekin din China, pe 50 de studenti cu o varsta medie de 23 de ani, scrie descopera.ro, care citeaza The independent.

Jumatate dintre participanti au baut o ceasca de ceai negru, iar cealalta jumatate un pahar de apa, inainte ca aptitudinile lor cognitive si creative sa fie testate, rezultatele fiind analizate de catre alti studenti care nu au luat parte la studiu. in medie, bautorii de ceai au obtinut 6,54 puncte, in timp ce consumatorii de apa au atins un nivel de 6,03. Constatarile sugereaza ca ceaiul care contine cofeina a stimulat creativitatea, lasand cercetatorii sa concluzioneze ca acesta imbunatateste functia cognitiva generala.  

„Aceast studiu ofera o noua modalitate de a analiza relatia dintre consumul de alimente si bauturi si imbunatatirea cunoasterii umane. Doua ingrediente naturale, cofeina si theanina, au efecte benefice asupra atentiei, care este o parte indispensabila a functiei cognitive“, se afirma in raport. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce contine ceaiul care imbunatateste functiile cognitive