Ce boli riscam la epilarea cu ceara

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 8, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Bolile grave care se pot transmite la dentist sau la manichiura, daca nu sunt respectate normele de igiena, se pot transmite si la salonul de cosmetica, iar hepatita este pe primul loc. Epilarea este un proces riscant atat pentru client, cat si pentru cosmeticiana, daca nu se respecta cateva reguli, scrie digi24.

Nu vorbim doar despre spalatul pe maini, ci si despre purtarea manusilor de unica folosinta si despre dezinfectare de fiecare data cand se trece de la o zona la alta. De exemplu de la picioare la brate. Romania este una dintre putinele tari in care ceara pentru epilat se refoloseste, dar nu este singura problema din saloanele de cosmetica. Fiti foarte atente daca persoana care va epileaza se spala pe maini si daca foloseste manusi de unica folosinta.
 
„In zonele sensibile parul este mai gros, in momentul in care il extragem din folicul sunt foarte mari sanse sa iasa sange si atunci evident ca ne protejam pe noi si protejam si clientele in ideea de a nu transmite absolut nimic de la una la alta”, explica Monica Lupu, specialista in epilat, pentru digi24. „Este foarte important sa foloseasca manusi, pentru a preveni infectiile bacteriene in principal, acestea se transmit cel mai usor, deci stafilococii, streptococii si urmatoarele sunt cele virale”, spune Cristiana Dumitrescu, medic dermatolog. 
La capitolul infectii virale, pe langa hepatita B, hepatita C si virusul herpetic, la epilat se poate transmite si HPV. Pe langa spalatul pe maini si purtarea manusilor de unica folosita, esentiala este si dezinfectarea.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce boli riscam la epilarea cu ceara