Ce boli ale organelor interne sunt semnalate de durerea de coloana

Posted by Alin Marinescu on Friday, December 8, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru durerea de coloana

Cea mai importanta parte a scheletului osos, coloana vertebrala se afla intr-o legatura constanta cu starea organelor interne. Astfel, anumite dureri resimtite la nivelul coloanei pot fi semnale ale dificultatilor functionale a anumitor organe.

Stiai ca aproximativ 70% din cazurile de dureri de cap sunt cauzate de problemele la nivelul coloanei vertebrale? Si asta se datoreaza in mare parte pozitiei incorecte mentinte pe parcursul zilei, uneori continuata si in somn. Coloana vertebrala reprezinta practic un punct de ancorare pentru toate celelalte componente ale organismului uman, fiind axul central al structurii fizice, starea sa de sanatatea rasfrangandu-se asupra intregului organism. De cele mai multe ori ajungem sa tratam efectele durerii resimtite si nu cauza ce a condus la aparitia ei.

Disfunctiile unui disc intervertebral

Coloana vertebrala este o structura rezistenta si totodata flexibila ce permite mobilitatea corpului, sustinand atat capul cat si corpul, in alcatuirea careia se regasesc 33-34 de vertebre, intre ele existand discuri intervertebrale care contribuie la amortizarea socurilor. In cazul in care la nivel intervertebral se produc anumite modificari, te poti confrunta ulterior cu dificultati de inghitire, probleme ale vederii. Daca ti se intampla periodic sa resimti furnicaturi sau anumite dureri la nivelul membrelor superioare, ar trebui sa te indrepti catre zona cervicala, in primul rand sa constientizezi pozitia in care stai si sa consulti un specialist pentru a preveni si alte probleme.

Cele 4 zone ale coloanei si problemele ei

Coloana vertebrala se imparte in patru regiuni, fiecare avand un anumit numar de vertebre. Astfel ave,  zona cervicala formata din 7 vertebre cervicala, zona toracala cu 12 vertebre toracale, zona lombara cu 5 vertebre lombare si zona sacrului cu coccisul. Lungimea coloanei vertebrale difera la femei fata de barbati, reprezentand aproximativ 40% din lungimea totala a coprului. La barbati lungimea medie este de 73 de centimetri, fata de 63 de centimetri la femei.

Durerea de cap, semn al problemelor din zona cervicala
 
Zona cervicala este responsabila cu vascularizarea capului, a creierului, iar orice dereglare a nervilor care tranziteaza aceasta zona se poate resimti prin prezenta durerilor de cap, stari de nervozitate, insomnie, boli ale tiroidei, ameteala cronica sau chiar ameteli. Zona toracica este direct responsabila de starea de sanatate a organelor aflate in cutia toracica.  Incepand din zona bratelor, de la coate in jos pana la intenstinul subtire si sistemul limfatic. Orice problema survenita la nivelul discurilor intervertebrale, a vertebrelor sau a nervilor tranzitorii zonei toracale se pot resimti prin intermediul afectiunilor precum cele respiratorii, boli functionale ale inimii, boli ale vezicii urinare, zona zoster. Nu neglija sanatatea coloanei tale vertebrale, consuma suficienta apa astfel incat sa previi deshidratarea discurilor, incearca sa nu faci miscari bruste sau sa ridici greutati fara a avea o pozitie corecta atat a coloanei cat si a genunchilor. Sportul, alimentatia si odihna trebuie sa fie la rang de arta in viata ta pentru a te bucura de sanatate cat mai mult timp posibil.

Vertebra T11 responsabila de afectiunile pielii

Problemele aparute la nivelul vertebrei T6 de exemplu corespund zonei stomacului, iar durerile frecvente de stomac, arsurile gastrice sau chiar indigestiilor se pot datora afectarii discului vertebral. Cele 5 vertebre lombare corespund zonei incepand de la colon pana la terminarea picioarelor, mai ales ca a nivel lombar, mai exact intre vertebrele L4-L5  ia nastere nervul sciatic, cel mai lung si voluminos nerv al organismului si totodata principalul nerv al picioarelor. Simptomele posibile ce pot anunta o problema la nivelul coloanei lombare sunt  cele legate de tranzitul colonului, constipatie,  carmpe, carcei, prezenta herniei inghinale, o circulatie periferica deficitara, picioare tot timpul reci, dureri dese de spate insotite de urinari frecvente cat si platfusul.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce boli ale organelor interne sunt semnalate de durerea de coloana