Ce boala grava este mai frecventa iarna

Posted by Alin Marinescu on Saturday, November 25, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru infarct iarna

Vremea rece poate creste riscul unui atac de cord, potrivit noilor cercetari din Marea Britanie. Fiecare reducere a temperaturii într-o singura zi a fost legata de aproximativ 200 de atacuri de cord suplimentare.

Cel mai mare risc a aparut în doua saptamani de expunere la temperaturi scazute, iar cei cu varsta cuprinsa între 75-84 ani, împreuna cu cei cu boli coronariene, au fost cei mai vulnerabili la schimbarile de temperatura.

De vremea rece creste riscul de atac de cord?

Exista cel mai probabil mai multi factori implicati. Pentru început, temperaturile scazute pot determina o crestere a tensiunii arteriale, împreuna cu cresterea nivelului de proteine ​​care va ridica riscul de formare a cheagurilor de sange. Cand vremea este rece, inima trebuie sa actioneze mai mult pentru a mentine caldura corporala si strange arterele, ceea ce limiteaza fluxul sanguin si reduce cantitatea de oxigen furnizata inimii. Atunci cand sunt combinati, toti acesti factori ar putea declansa un atac de cord, în special la varstnici sau cei cu boli cardiace existente.

Exista, de asemenea, problema hipotermiei, care apare atunci cand temperatura corpului scade sub normal. Insuficienta cardiaca este principala cauza a decesului în cazurile de hipotermie, motiv pentru care este foarte important sa ne îmbracam în mod corespunzator pentru vremea rece. Exista si un alt factor care poate explica de ce atacurile de inima apar mai des în timpul iernii, iar acest lucru nu are nimic de a face cu temperaturile. Cu toate acestea, ar putea fi foarte mult mai influent decat toti ceilalti factori combinati … o lipsa de lumina solara.

Zilele de iarna neagra pot provoca un risc pentru inima ta

Desi multi experti cred ca temperaturile mai reci provoaca atacuri de inima, daca temperatura este singurul factor, atunci oamenii care traiesc la altitudini mai mari, unde este în general mai rece, ar fi mai probabil sa moara de atacuri de inima. Cu toate acestea, potrivit dr. John Cannell, fondatorul Consiliului pentru vitamina D, cercetatorii greci au descoperit ca persoanele care traiesc la altitudini mai mari sunt de fapt mai putin susceptibile de a muri de boli de inima. “Atat barbatii, cat si femeile care traiesc la 950 de metri, unde lumina UVB care produce vitamina D este mult mai intensa, au avut o mortalitate totala si cardiaca semnificativ mai scazuta decat persoanele care traiesc mai jos. Oamenii din zonele joase au fost mai mult de doua ori mai susceptibili de a muri de un atac de cord, în ciuda faptului ca presiunea sangelui si colesterolul scazute.

Inima ta are nevoie de vitamina D

Daca nivelurile de vitamina D nu sunt optimizate, este foarte probabil sa va puneti sanatatea inimii viitoare în pericol. Cercetatorii din Finlanda au aratat de asemenea ca, în comparatie cu participantii cu cel mai mare nivel de vitamina D, cei cu cele mai mici niveluri au avut un risc de 25% mai mare de a muri de boli de inima sau accidente vasculare cerebrale. Rigiditatea arteriala, un factor major de risc pentru boli de inima si accident vascular cerebral, este, de asemenea, asociata cu deficit de vitamina D.

Astfel, puteti vedea ca deficitul de vitamina D duce la cresterea masiva a riscurilor pentru inima – si deoarece mentinerea nivelului de vitamina D necesita o atentie sporita în timpul lunilor cu vreme rece, este un factor important de risc cardiac care nu trebuie ignorat. Din fericire, deficitul de vitamina D este incredibil de usor de fixat, dar singura modalitate exacta de a determina doza optima este sa va faceti testul de sange.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce boala grava este mai frecventa iarna