Ce beneficii au cei care consuma, timp de 3 saptamani, cel putin 6 prune pe zi

Posted by Alin Marinescu on Sunday, September 3, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru prune

Un studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Berlin a aratat ca oamenii care consuma zilnic timp de 3 saptamani cel putin 6 prune proaspete sau uscate au mai putine probleme medicale cu oasele, cu nivelul de colesterol LDL si cu posibilitatea de a avea cancer de colon.

Prunele uscate reprezinta o sursa bogata in bor (un mineral esential pentru sanatatea muschilor si a oaselor). Importanta borulului consta in faptul ca acesta asista in metabolizarea celor 4 nutrienti esentiali pentru sanatatea oaselor: calciu, magneziu, zinc si vitamina D, afectand de asemenea si nivelul hormonal al estrogenului si testosteronului. Deficienta in bor poate fi o cauza care explica nivelul scazut de testosteron la femeile aflate la menopauza.

Prunele uscate promoveaza sanatatea osoasa si datorita continutului bogat in potasiu.

Prunele uscate (in special cele provenite din prunele de culoare inchisa - indigo, negru sau visiniu inchis) contin resveratrol, un antioxidant extrem de puternic care iti ajuta organismul sa lupte cu radicalii liberi. Resveratrolul te ajuta sa inhibi raspandirea cancerului (in special a cancerului de prostata), sa reduci presiunea sanguina, sa-ti mentii sanatatea inimii si a vaselor sanguine, sa normalizezi raspunsul anti-inflamator, sa previi boala Alzheimer.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce beneficii au cei care consuma  timp de 3 saptamani  cel putin 6 prune pe zi