Ce beneficii are uleiul de avocado daca il aplici pe par?

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, July 25, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Beneficiile consumului de avocado sunt foarte bine cunoscute. Dar te poate ajuta uleiul de avocado sa ai un par frumos si sanatos? Folosirea anumitor uleiuri naturale pentru par s-a dovedit benefica de-a lungul timpului, pentru a avea un par puternic si matasos. Iar uleiul de avocado, sau Persea gratissima, poate avea anumite beneficii majore datorita continutului sau de vitamine, antioxidanti si acizi grasi.

Beneficiile uleiului de avocado pentru par. Uleiurile au un rol esential pentru prevenirea ruperii parului. Scalpul produce in mod natural o substanta uleioasa numita sebum, dar in unele cazuri aceasta nu este suficienta pentru a mentine parul hidratat, ceea ce face ca parul sa fie uscat si predispus la rupere. Potrivit unui studiu realizat in anul 2015, folosirea anumitor tipuri de uleiuri vegetale pe scalp poate ajuta la protejarea foliculilor si poate preveni degradarea parului pe masura ce acesta creste. Unele uleiuri sunt mai benefice decat altele. Uleiurile saturate si monosaturate pot penetra mai usor parul decat cele polinesaturate. Uleiul de avocado contine uleiuri monosaturate, fiind astfel un tratament eficient pentru par.

Iata ce beneficii are uleiul de avocado pentru par:

Reduce matreata. Scalpul bine hidratat contribuie la cresterea unui par sanatos. Daca pielea este uscata si se descuameaza, masarea uleiului de avocado pe scalp inainte de a spala parul si a aplica balsam poate remedia aceasta problema. Uleiul de avocado reduce matreata prin hidratarea pielii si prevenirea descuamarii scalpului.

Previne ruperea. Firele de par se rup mai usor daca sunt uscate si deshidratate. Acoperirea firelor cu un strat subtire de ulei de avocado poate face parul sa devina mai flexibil si mai elastic. De asemenea, pentru a preveni rupere, este recomandat sa-ti tratezi parul cu blandete si sa-l descurci cu peria intai la varfuri, in loc sa tragi cu putere de la radacina catre varfuri. Ar trebui sa eviti elasticele de par si clamele din metal sau plastic. Foloseste elastice de par acoperite cu material textil. Uleiul de avocado nu poate repara parul puternic deteriorat, dar va preveni degradarea si mai puternica a lui.

Descurca parul. Aplicand ulei de avocado pe varfuri poti ajuta la o descurcare mai usoara a parului. Folosind degetele, acopera varfurile cu o cantitate foarte mica de ulei de avocado, pentru a descurca mai usor parul. Cu un pieptan cu dinti rari, descurca cu grija nodurile de par. Dupa ce ai descurcat parul, poti folosi o perie sau un pieptan cu peri desi.

Protejeaza parul de factorii externi. Factorii de mediu, printre care poluarea, razele soarelui, apa sarata de mare sau apa din piscina pot afecta structura parului.
Dar aplicand foarte putin ulei de avocado pe par, poti preveni degradarea cauzata de acesti factori. Inainte de a intra in mare sau in piscina, acopera suvitele de par cu un strat fin de ulei de avocado. Iar daca ai parul lung, leaga-l intr-un coc pentru a-l proteja. Dupa o baie in mare sau in piscina, nu uita sa-ti clatesti parul cu apa curata. 

Cum sa folosesti avocado pentru par. Exista mai multe moduri in care poti folosi uleiul de avocado pentru a-ti mentine parul sanatos si stralucitor. Iata cateva dintre cele mai eficiente metode:

Masarea scalpului. Hidratarea scalpului folosind un ulei natural pentru a face un masaj delicat poate trata pielea uscata, care se descuameaza, ceea ce reduce in timp aparitia matretii. Pentru a-ti face un masaj al scalpului cu ulei de avocado, incalzeste putin ulei de avocado intr-un bol mic, fie deasupra unui vas cu apa, fie la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde. Separa parul pe sectiuni si aplica uleiul pe scalp, folosind degetele sau o discheta din bumbac. Maseaza uleiul cu varfurile degetelor cu miscari circulare. Lasa uleiul sa actioneze timp de jumatate de ora, apoi spala-te pe cap cu samponul tau obisnuit.

Masca pentru par. Poti folosi avocado si pentru a-ti face masti de par hidratante. Uleiurile din avocado acopera firele de par cu un strat protector, care il va face mai stralucitor si mai elastic, prevenind astfel ruperea. Ca sa-ti faci o masca cu avocado, scoate samburele unui avocado bine copt, curata coaja si piseaza o jumatate de fruct intr-un bol. Adauga un galbenus de ou si o lingura cu miere. Amesteca bine ingredientele si aplica masca pe parul curat, putin umed. Lasa sa actioneze timp de 30 de minute, apoi spala-te pe cap. Clateste bine parul. Acest tratament poate fi folosit o data pe saptamana.

Tratament pentru par. Dupa ce te-ai spalat pe cap, poti sa folosesti uleiul de avocado ca pe un tratament intens hidratant. Este un remediu benefic in special pentru persoanele cu parul uscat si foarte degradat.  Aplica pe parul ud, dupa samponare, o cantitate mica de ulei de avocado in palme, apoi treci cu degetele prin par de la radacina pana la varfuri. Repeta de cate ori este nevoie pentru a acoperi parul cu o pelicula fina de ulei. Lasa uleiul de avocado sa actioneze timp de cateva minute, apoi clateste-te cu apa calda. sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce beneficii are uleiul de avocado daca il aplici pe par?