Ce au in comun parintii copiilor fara succes in viata

Posted by Alin Marinescu on Monday, July 16, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Meseria de parinte este una dintre cele mai dificile din lume. Inaintea maturizarii unui copil la nivelul unui adult independent, datoria parintilor este de a-i asigura o crestere corespunzatoare pentru a deveni un membru functional al societatii.

Exista diverse fatete pentru cresterea unui copil, cele mai importante incluzand dezvoltarea sociala si avansarea academica. insa parintii trebuie sa stie si care sunt comportamentele si tehnicile care pot impiedica aceasta crestere a copilului. Nu este usor sa faci diferenta dintre tehnicile daunatoare si cele utile. Iata ce au in comun parintii copiilor fara succes in viata!

Comportamente pe care le au parintii copiilor fara succes in viata

1. Bataia ca pedeapsa. Pedeapsa corporala este o metoda disciplinara folosita acasa si chiar si in unele scoli. Este metoda prin care adultii lovesc copiii, ca o modalitate de a-i invata o lectie sau de a-i face sa asculte si sa-i disciplineze. Desi cei mai multi oameni sunt de parere ca pedeapsa corporala presupune o disciplina severa care nu are relevanta intr-o lume moderna, unele persoane continua sa o practice. in trecut, se credea ca palmele la fund impiedica instinctele perturbatoare ale copiilor prin folosirea durerii si a fricii. Cu toate acestea, bataia nu face decat sa induca frica. il invata pe copil sa ii fie frica de consecinte, fara a putea reflecta asupra greselilor sale.

2. Comportamentul autoritar. Unii parinti considera ca cea mai buna modalitate de a corecta comportamentul rebel al copiilor este eliminarea completa a libertatii celor mici. Comportamentul autoritar este folosit de parinti pentru a-si consolida pozitia, sperand ca astfel de gesturi ar putea incuraja copilul sa devina mai cuminte. Pe de alta parte, gesturile autoritare creeaza tensiune in familie. La nivel individual, copiii care nu sunt obisnuiti sa raspunda si sa argumenteze vor creste cu un nivel scazut al stimei de sine si al autonomiei. Parintii ar trebui sa asculte ceea ce spun copiii si sa incurajeze conversatiile politicoase, in loc de a le elimina complet pe cele nepoliticoase.

3. Expunerea copiilor la prea multe electronice. Prea multi parinti isi lasa copiii in fata televizorului la o varsta frageda. in cele mai extreme cazuri, parintii inlocuiesc complet interactiunea reala cu vizionarea videoclipurilor pe internet. Chiar daca cei mici nu sunt expusi la vreun continut pentru adulti, petrecerea orelor in fata ecranului poate inhiba sever maturitatea lor. Copiii care se obisnuiesc sa se uite la videoclipuri au o capacitate de atentie mai mica si invata mai greu decat cei care interactioneaza constant cu oamenii. isi pierd abilitatea de a se concentra si invata mai greu limbile si abilitatile motorii. Fara o interactiune frecventa, copiii pot avea anxietate atunci cand sunt in preajma oamenilor reali.

4. tipatul si injuriile adresate copiilor. Copiii pot fi nepoliticosi si enervanti uneori. Dar nicio caracteristica dintre acestea nu poate fi folosita ca o scuza pentru a le adresa injurii. Abuzul emotional poate fi la fel de grav, daca nu mai grav decat abuzul fizic. La o varsta frageda, un copil poate avea probleme cu increderea in sine si respectul, ambele probleme ducand la depresie clinica atunci cand nu sunt tratate. in plus, copiii care sunt expusi unui mediu ostil vor crede ca furia si ura sunt reactii umane normale. Acesti copii sunt susceptibili unui comportament asemanator la varsta adulta.

5. Controlul excesiv. Parintii se ingrijoreaza mereu si isi doresc cele mai bune lucruri pentru copiii lor. insa o atentie excesiva va duce la obsesie, iar de acolo lucrurile degenereaza atat pentru copii, cat si pentru parintii lor. Controlul excesiv al parintilor tinde sa genereze insecuritate si dependenta, caracteristici care nu sunt recomandate pentru maturitate. O modalitate usoara de a combate nevoia de a controla copiii este de a avea incredere in ei si incredere in sine incat sa stie parintii ca au fost crescuti corect cei mici.

6. Evitarea afectiunii. Ignorarea afectiunii copiilor poate avea loc in mai multe feluri. Gesturile mai importante ar include exprimarea urii sub forma abuzului fizic sau emotional. Pe de alta parte, gesturile mici pot fi la fel de dureroase pentru copii, mai ales atunci cand sunt facute in mod repetat. O tactica pe care multi parinti o aplica copiilor mici este amenintarea ca le resping afectiunea. Un exemplu clasic este cel in care parintii le impun conditii copiilor obrazici, cum ar fi "Daca nu esti cuminte, nu mai sunt prietenul tau". Copiii care se confrunta adesea cu aceste situatii ar putea dezvolta probleme de incredere, care pot ajunge deficiente sociale in viitor.

O parte a parentingului corect este recunoasterea greselilor. in acelasi mod in care copiii trebuie sa invete de la adulti, la fel trebuie si parintii, lasandu-le celor mici spatiul necesar cresterii si dezvoltarii. sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce au in comun parintii copiilor fara succes in viata