Ce au in comun cele mai eficiente metode de eliminare a celulitei

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, March 7, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Celulita prezinta mai multe stadii evolutie si consta in modificari subcutanate atat la nivelul tesutului gras, cat si in privinta fibrelor conjunctive de la acest nivel si chiar modificari ale vaselor. Simplificand, am putea caracteriza gradele de evolutie a celulitei astfel:

Gradul I: celulita nu este vizibila, insa pielea este groasa si sensibila la strangere, tesutul gras subcutanat este dezvoltat. 
Gradul II: aspectul de plici si coaja de portocala se observa cu ochiul liber la nivelul coapselor, iar celulita se poate extinde si la alte zone ca fese, abdomen, chiar brate. La palpare se simt mici noduli celulitici sub piele. celulita, o problema?
Gradul III: aspectul celulitic este foarte evident, nodulii celulitici se pot observa cu ochiul liber, nu doar la palpare;
Gradul IV: aspectul celulitic este foarte avansat, exista zone dureroase si zone de inflamatie. Pe alocuri se pot sparge vase de sange care se vad sub piele – adesea celulita asoociaza in stadiile sale de evolutie venectazii (acele fire rosii-movalii de la nivelul pielii). Pielea isi pierde fermitatea, la fel si tesuturile subcutanate, iar stratul adipos subcutanat este gros, evident.

Concluzii importante despre celulita
Primele doua stadii evolutive nu reprezinta un motiv de ingrijorare, simple modificari in stilul de viata precum alimentatia sanatoasa si miscarea ducand la recapatarea structurii pielii si tesutului subcutanat. Stadiile evolutive 3 si 4 impun masuri mai riguroase de tratament pentru ca predispun la modificari vasculare si tisulare (la nivel de tesut) care pot avea ecou pe termen lung. Cele mai bune metode de eliminare a celulitei au mai degraba legatura un stil de viata sanatos: alimentatie sanatoasa si sport. Un bun adjuvant pentru combaterea celulitei il reprezinta si masajul anticelulitic. Atentie la cremele/lotiunile/tratamentele anticelulitice pe care le alegeti, acestea trebuie sa contina cat mai putini produsi toxici, sa aiba cat ai putine efecte adverse si acestea sa nu fie cu caracter grav, atrage atentia Iulia Dibu.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce au in comun cele mai eficiente metode de eliminare a celulitei