Ce ar trebui sa stii daca vrei sa-ti vopsesti parul in culori intense

Posted by Alin Marinescu on Saturday, October 21, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru vopsea de par culoare intensa

Majoritatea persoanelor care aleg aceasta schimbare nu cunosc toate detaliile pe care le presupune vopseaua de par in culori intense. Iata la ce te poti astepta!

Lucruri pe care ar trebui sa le stii daca iti vopsesti parul in culori intense

1. Costa mai mult

Timpul necesar pentru aplicarea culorilor intense este mai lung si necesita expertiza de la salon. Acestea nu ar trebui aplicate pe portiunile de par decolorate deja ulterior, deoarece pot dauna sanatatii firelor de par. Culorile au nevoie de mai mult timp pentru a sta pe firul de par. De obicei, sunt folosite cateva nuante pentru a da volum, astfel incat rezultatul final sa fie unul cu adevarat impresionant. Cu toate ca vopsirea parului in culori intense costa mai mult, nu are un pret exagerat si depinde foarte mult si de parul tau. Daca podoaba ta capilara are deja o nuanta deschisa, procesul de decolorare poate fi omis. Daca parul tau este deja vopsit, s-ar putea sa fie nevoie sa faci mai multe vizite la salon pentru a-l decolora si abia dupa sa obtii culoarea intensa pe care ti-o doresti.

2. Obisnuieste-te sa faci dusuri cu apa mai rece

O modalitate prin care poti evita sa cheltuiesti mai mult este reprezentata de ajutorul pe care il poti da culorilor pentru a rezista mai mult.

Iar o metoda prin care poti face asta este folosirea apei mai reci atunci cand te speli pe cap. Apa calda deschide cuticula parului sau stratul superior, iar culorile intense stau in partea de sus a parului. Cu cat te speli cu apa mai fierbinte, cu atat mai repede va disparea culoarea parului tau. De asemenea, este recomandat sa folosesti si balsam de par si sa incerci sa utilizezi samponul doar o data pe saptamana. Cand folosesti sampon, asigura-te ca utilizezi unul care nu contine sulfat.

3. Unele culori se estompeaza rapid

Totul depinde de baza culorii. Culorile precum roz intens sau magenta au la baza rosu, ceea ce inseamna ca au tendinta de a ramane mai mult pe firul de par. Tonurile mai intunecate dureaza pana la 40 de samponari, iar pastelurile undeva in jur de 20 de samponari. Culorile intense depind si de sanatatea parului. De asemenea, modul in care ti-ai tratat parul in trecut poate avea un efect de atenuare.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce ar trebui sa stii daca vrei sa-ti vopsesti parul in culori intense