Ce alimente trebuie sa consumi atunci cand ai arsuri la stomac

Posted by Alin Marinescu on Saturday, September 30, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru arsuri la stomac

Dieta este foarte importanta in mentinerea sanatatii aparatului digestiv . Bauturile acidulate sau mesele copioase pot participa la provocarea arsurilor stomacale in schimb ce unele alimente cresc refluxul gastroesofagian .

Arsurile la stomac sunt printre cele mai neplacute sentimente atunci cand combinam haotic alimentele . Daca aceste arsuri persista , chiar daca v-ati schimbat stilul alimentar, indicat este sa consultati un medic .

Disconfortul gastric difera de la persoana la persoana , in timp ce unii pot trece cu usurinta peste aceste arsuri , pentru altii ar putea sa fie un adevarat chin . Aceste dureri si arsuri daca nu sunt tratate pot evolua si in timp pot duce la cancer , gastrita , ulcer , colon iritabil si esofagita de reflux . In cazul arsurilor stomacale severe alimentele piperate , iuti , cafeaua , ciocolata , alcoolul si tutunul trebuie pe cat posibil evitate , deoarece ele nu fac decat sa va inrautaeasca starea deja existenta.

Cel mai simplu aliment in combaterea arsurilor stomacale este , marul verde , deoarece are un continut ridicat de pectina , mai pe intelesul nostru , pectina este o fibra ce produce enzime care se leaga de acid , transformandu-le in gel si facandu-l mult mai usor de eliminat prin scaun .

Merele verzi pot fi consumate la gustarile din zi , in salate cu morcov , dovleac sau alte vegetale. De asemenea merele verzi pot fi combinate cu fulgi de cereale integrale.

Pentru a reduce sau a elimina arsurile stomacale consumati multe fructe cu un continut mare de pectine precum : grapefruit , morcovi , caise , piersici , pere , fasole si cirese . De asemenea cand durerea este foarte mare si nu o mai puteti stapani luati 2 linguri de otet natural de mere diluat intr-un pahar cu apa , reactioneaza mai rapid decat un mar verde . Persoanele care sufera de astfel de arsuri au o lipsa mare de enzime digestive , de aceea trebuie sa oferiti organismului aceste enzime , pe care le puteti procura din consumul zilnic a 2 sau 3 pahar de suc din vegetale sau suc verde . Consumati 5-10 migdale pe zi si veti vedea cum se vor inlatura arsurile la stomac . Uleiul pe care acestea il contin imprastie o pelicula protectoare pe peretii stomacului . Va mai puteti calma arsurile cu 2 pahare pe zi de suc de morcov sau cartof crud.

De asemenea consumul de apa este foarte important , nu degeaba se spune ca trebuie sa consumam zilnic 2 litri de apa . Cand va apare senzatia de arsura consumati un pahar de apa , aceasta va impinge arsura inapoi in stomac si in acelasi timp il va si dilua . Dupa masa trebuie sa evitati pozitia culcat intr-un interval mai mic de 3 ore dupa ce ati mancat .

Evitati orice aliment ce contine cafeina , deoarece aceasta irita esofagul si relaxeaza sfincterul permitand continutului stomacului sa se ridice . Acelasi efect il are si tutunul , in timp cauzand ulcer . Atunci cand apar durerile puteti consuma dupa fiecare masa o lingura de argila alba dizolvata intr-o jumatate de pahar cu apa.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce alimente trebuie sa consumi atunci cand ai arsuri la stomac