Ce alimente te ajuta sa iti refaci nivelul de colagen

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 29, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Chiar daca abilitatea organismului tau de a produce colagen a inceput sa scada, mai ai inca posibilitatea sa combati acest proces. Avem la dispozitie anumite alimente bogate in colagen sau care stimuleaza productia acestei proteine. Consumandu-le, pielea noastra isi va recapata fermitatea, prospetimea si elasticitatea. Cele mai bune alimente care refac nivelul de colagen sunt:

1. Carnea. Carnea reprezinta o sursa importanta de colagen. Nu ezita sa consumi:

Vita
Pui
Capra
Vitel
Caprioara
Porc (in special picioarele)
si pielea, oasele si maruntaiele animalelor enumerate anterior constituie surse importante de colagen. Poti consuma, de pilda, sorici sau fiertura de oase.

2. Pestele. Desi carnea de peste are un continut de colagen mai scazut decat alte surse, oasele pestilor sunt foarte bogate in colagen. In plus, acizii grasi omega-3 din componenta somonului si a tonului protejeaza membranele din jurul celulelor pielii. Astfel, consumul de peste reduce inflamatiile si promoveaza elasticitatea si fermitatea pielii.

3. Gelatina. Putina gelatina te ajuta sa iti refaci nivelul de colagen. Gelatina este alcatuita din derivati ai colagenului in proportie de 90% si, in plus, are un continut scazut de calorii.

4. Fructele si legumele rosii. Fructele si legumele rosii, precum merele, capsunile, ciresele, sfecla sau ardeii rosii, contin licopen. Pe langa faptul ca este un antioxidant excelent, licopenul stimuleaza productia colagenului.

5. Fructele bogate in vitamina C. Vitamina C este esentiala pentru productia colagenului. Poti obtine acest compus din portocale, lamai, kiwi, grepfrut, mango, ananas si alte fructe asemanatoare. Un alt avantaj al acestor alimente este reprezentat de antioxidantii din componenta lor, care previn aparitia ridurilor.

6. Legumele. Legume ca varza, vanata, andiva si spanacul sunt foarte utile pentru a stimula productia colagenului.

7. Alimentele bogate in compusi ai sulfului. Printre altele, maslinele te ajuta sa iti refaci nivelul de colagen. in aceasta categorie intra alimente precum telina, maslinele verzi si negre, usturoiul, castravetele, bananele, ceapa si tofu. Continutul ridicat de sulf al acestora stimuleaza productia colagenului.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce alimente te ajuta sa iti refaci nivelul de colagen