Ce alimente se pot congela pentru a le prelungi prospetimea

Posted by Alin Marinescu on Sunday, September 3, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ciuperci congelate

Pentru a evita pierderea unor alimente perisabile a caror valabilitate poate fi prelungita si pentru a nu risca sa mananci ceva care sa-ti provoace boli grave, precum diareea acuta, poti recurge la metoda congelarii.

Produse de panificatie

Intreaga sau feliata, painea poate fi congelata si consumata mai tarziu fara probleme. Daca vrei s-o pui la congelator sub forma de felii, separa-le cu folii de aluminiu sau de hartie si asaza-le intr-o punga de plastic, altfel se prind una de alta. Elimina cat mai mult aer la inchiderea pungii.

Ciupercile congelate vor avea gust mai bun

Aduc un plus de substante nutritive preparatelor rapide si sanatoase. Ciupercile congelate vor da si un gust deosebit preparatelor, mai ales ca-si pastreaza prospetimea. Un alt avantaj este ca se mentin proaspete mai mult timp si le ai la indemana oricand ai nevoie. Nu vei avea nicio scuza sa alegi un semipreparat sau produse nesanatoase. Inainte de congelare e important sa le speli si sa le cureti, apoi sa le feliezi sau sa le maruntesti. Asaza-le in strat subtire, ca sa le poti folosi mai usor cand vrei sa le gatesti.

Pont

Daca ai curatat prea mult usturoi nu trebuie sa-l arunci. Pune-l la congelator intr-o caserola cu putin ulei. Poate fi tinut astfel mai multe luni.

Unele preparate culinare

Daca organizezi o masa in familie sau cu amicii si nu crezi ca poti face din timp preparate sanatoase, nu e cazul sa recurgi la variante care ingrasa. De pilda, humusul se poate pregati si cu cateva zile inainte. Daca te temi ca nu va rezista in frigider, pune-l in congelator. Se pastreaza bine pana la cateva luni daca-l pui intr-un recipient cu capac. Adauga-i putin ulei de masline deasupra, ca sa previi uscarea lui.

La desert, poti avea gata facute cateva clatite de casa tot prin congelare. Totul e sa ai grija sa le prepari ceva mai groase. Le asezi intre folii de aluminiu, ca sa nu se lipeasca, apoi intr-o punga curata. Vor fi bune si dupa o luna si jumatate.

Atentie!

Respecta cateva reguli cand vrei sa pastrezi la congelator alimente calde. Trebuie sa fie racite, impachetate bine si niciodata recongelate.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce alimente se pot congela pentru a le prelungi prospetimea