Ce alimente nu trebuie sa manace copiii

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, June 19, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Exista cateva alimente interzise copiilor. Unele produse pe care ei le indragesc le afecteaza cresterea si ii pot predispune la diferite afectiuni inca din copilarie. Carnea, sarea, alimentele de tip fast-food si bauturile acidulate pline de coloranti sunt nocive copiilor. Si unele medicamente le pot dauna, chiar daca sunt recomandate copiilor. Rinichii micutilor nu sunt capabili sa metabolizeze orice produs alimentar sau medicament si se poate ajunge la insuficienta renala. Doctorul Mihaela Balgradean a explicat intr-o emisiune de televiziune care sunt cele mai nocive produse alimentare pentru cei mici. Medicul pediatru, seful sectiei Nefrologie de la Spitalul Marie Curie din Capitala vine cu cateva sfaturi de notat.

„In perioada de dezvoltare a copilului, intalnim mai multe etape care sunt fiziologice si care fac parte din cresterea si dezvoltarea lui. In primele luni de viata si pana la varsta de doi ani, functia renala nu este pe deplin dezvoltata. Astfel, copilului ii este imposibil sa metabolizeze corect anumite alimente. Exista etape in ceea ce priveste alimentatia. Astfel ca, in primele patru, sase luni de viata, este indicat sa primeasca o alimentatie exclusiv lactata, ideal ar fi cu lapte de mama. Mai tarziu se incepe si diversificarea cu legume si mai tarziu cu fructe si si mai tarziu cu tot ce inseamna cereale solide, si mai tarziu cu cele din carne. Carnea trebuie introdusa spre varsta de sase, sapte luni.

Sarea este nociva pentru copiii mici. Recomandarile de a nu utiliza sare pana la varsta de un an sunt universale”, a explicat profesorul Balgradean la Digi 24. De asemenea, medicul a mai spus ca nu e bine ca micutii sa li se administreze lapte de vaca pana la un an.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce alimente nu trebuie sa manace copiii