Ce alimente nu trebuie sa consumi daca ai chisturi ovariene

Posted by Alin Marinescu on Friday, September 9, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru chisturi ovariene

Efectul alimentatiei asupra starii generale de sanatate este adesea subapreciat, motiv pentru care nu prea ne impunem restrictii alimentare decat atunci cand avem o problema de digestie sau vrem sa slabim. Adevarul este, insa, ca ceea ce mancam ne afecteaza organele si ne ajuta sa ne vindecam sau, dimpotriva, ne face sa ne imbolnavim mai rau. Chiar si chisturile ovariene sunt influentate de dieta si exista anumite alimente daunatoare pentru tine daca ai aceasta problema de sanatate.

1. Aripioarele de pui

Pe primul loc in topul celor mai daunatoare alimente pentru femeile care au chisturi ovariene se afla delicioasele aripioare de pui dupa care toata lumea este innebunita. Probabil ca nimeni nu o sa iti spuna, dar, de fapt, aceste mancaruri grase si picante agraveaza inflamatiile si amplifica durerile cauzate de chisturile ovariene.

in primul rand, carnea de pui pe care o consumam in mod obisnuit nu este aceeasi cu cea care era consumata acum o suta de ani, ci este plina de steroizi, care pot creste numarul de chisturi si le pot agrava. Nu ai cum sa eviti consumul excesiv de steroizi proveniti din carne decat daca iti permiti sa cumperi carne de pui hranit numai cu iarba sau de pui de tara. in rest, pentru ca cererea mondiala este atat de mare, puii sunt injectati cu steroizi pentru a creste, iar cea mai mare concentratie se afla in aripi.

in al doilea rand, daca aripioarele de pui sunt si picante, asa cum le gasesti la restaurantele fast-food, ele inflameaza toate chisturile, inclusiv pe cele ovariene. Unde mai pui ca prajelile si mancarurile grase, in general, amplifica si ele inflamatiile din corp? Daca mananci adesea aripioare de pui si ai dureri menstruale foarte mari din cauza chisturilor, renunta la acest aliment si vei observa o imbunatatire.

2. Alimentele cu indice glicemic mare

Indicele glicemic iti indica de fapt impactul pe care il are un anumit aliment asupra glicemiei - cu cat este mai mare, cu atat va creste nivelul acesteia mai repede si mai mult, ceea ce poate fi periculos. Alimentele cu indice glicemic mare sunt cele care iti dau energie pe moment, pentru ca mai apoi sa aiba exact efectul opus (de exemplu: dulciurile, berea, cartofii prajiti, produsele cu amidon, faina alba etc.).

Dar ce legatura exista intre sindromul ovarelor polichistice si nivelul glicemiei? Ei bine, conform studiilor de la universitatea Maryland, femeile care au chisturi ovariene sunt mult mai predispuse la a face diabet. in plus, o dieta bogata in alimentele nesanatoase enumerate mai sus poate sa duca la instalarea sau agravarea unui dezechilibru hormonal, ceea ce poate amplifica simptomele date de chisturi.

3. Carne rosie

Daca ai chisturi ovariene, tine minte ca unul dintre alimentele daunatoare pentru tine este carnea rosie. in ultimii ani, tot mai multi nutritionisti indeamna oamenii sa nu consume mai mult de doua portii de carne rosie pe saptamana, pentru ca aceasta poate sa iti scurteze viata daca este consumata in exces.

Chisturile ovariene pot evolua in cancer, chiar daca se intampla destul de rar, iar consumul de carne rosie, care este plina de grasimi si colesterol, a fost asociat direct cu cresterea riscului de a face cancer. Avand in vedere ca ai deja o sensibilitate in organism, ar fi bine sa inlocuiesti carnea rosie, in special cea procesata (carnati, bacon, mezeluri etc.), cu carne slaba de peste si cu soia (dar nu in cantitati prea mari, pentru ca poate cauza dezechilibre hormonale).

Alimentele daunatoare pentru persoanele care au chisturi ovariene sunt, de fapt, alimente pe care cu totii ar trebui sa le consumam cat mai rar daca vrem o viata sanatoasa si lunga.

sursa: divahair.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce alimente nu trebuie sa consumi daca ai chisturi ovariene