Ce alimente nu ai voie sa consumi cand iei medicamente

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, March 1, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru suc de grapefruit

Se cunoaste destul de puţin faptul că alimentele pot interacţiona cu medicamentele şi, de cele mai multe ori, în detrimentul acţiunii terapeutice medicamentoase.
 
În nenumărate cazuri alimentele și plantele terapeutice interacționează cu medicația, iar consecințele pot fi severe. Acest lucru se întâmplă deoarece alimentele și plantele pot altera felul în care organismul metabolizează medicamentele.

– Potrivit nutriționiștilor, alcoolul este o substanță care interacționează practic cu toate medicamentele, dar în special cu medicația antidepresiva și cu antibioticele.

- De asemenea, acțiunea medicamentelor anticoagulante poate fi influențată de consumul excesiv de spanac, broccoli, legume cu frunze verzi care conțin vitamină K (aceasta favorizează coagularea sângelui).

– Excesul de fibre alimentare poate afecta absorbția medicamentelor analgezice (calmante ale durerii) și a medicației cardiace.

- Usturoiul are acțiune antihipertensiva și de aceea, asociat în exces cu medicația pentru tratarea hipertensiunii arteriale, poate conduce la hipotensiune severă.

- Totodată, brânza fermentată (cu mucegai, parmezan) și băuturile alcoolice interacționează cu medicația antidepresiva, principală reacție fiind simțită la nivelul tensiunii arteriale.

- Sucul de grapefruit sau fructul consumat că atare interacționează cu medicația anticolesterol, contraceptivă și antialergică.

– Laptele și sucul de portocale pot interacționa cu efectul terapeutic al antibioticelor. Băuturile cofeinizate pot altera acțiunea medicației antiastmatice, din cauza excitabilității excesive la care se poate ajunge.

– Și carnea îndelung preparată pe grătar poate inhiba medicația antiastmatica, în special pe cea care conține teofilină.

sursa: stiri.com.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce alimente nu ai voie sa consumi cand iei medicamente