Ce alimente ne ajuta in hipotiroidism

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, June 13, 2018 Under: Stiri din Sanatate

In cazul persoanelor care sufera de hipotiroidie, glanda tiroida elibereaza mai putini hormoni decat ar trebui. Printre simptomele acestei afectiuni se numara acumularea kilogramelor, senzatia de frig, oboseala, constipatia, pielea uscata etc. Alimentatia este extrem de importanta, deoarece poate inlatura aceste simptome. Afla ce alimente poti consuma daca ai aceasta afectiune.

Este recomandat sa se consume in fiecare zi o lingura de ulei de cocos, insa nu gatit. Poate fi inclus in diferite retete. Apoi, cateva dintre sursele importante de fibre sunt fasolea, orezul brun, zmeura, avocado, seminte de chia etc. De asemena, sunt recomandate 2 sau 3 banane coapte in fiecare zi. Cuprul si zincul se gasesc in alimente precum oua, nuci si seminte, stafide, spanac, fasole uscata, morcovi, leguminoase etc. Dar, este ideal sa se consume in fiecare zi fructe si legume. Mai mult decat atat, persoanele care sufera de hipotiroidie sunt sfatuite ca o zi sau doua pe saptamana sa aiba un regim vegetarian.

Foarte importante sunt alimentele bogate in iod. Gasesti iod in sare iodata, fructe de mare, alge etc. Este bine sa se consume ceai verde in fiecare zi. Poti bea pana la 4 cani de ceai verde in fiecare zi. Ar fi bine sa fie evitate cafeaua si ceaiul negru. Mai sunt indicate ceapa si lactatele pentru c sunt bogate in seleniu. Alimente bogate in tirozina. Ai putea include in alimentatia ta avocado, migdale, soia, carne slaba, linte, mazare, seminte de dovleac, seminte de susan, oua, alune. Daca suferi de hipotiroidie, ar trebui sa asculti sfaturile medicului. Insa, ai putea incerca sa incluzi in meniul tau si anumite alimente care vor inlatura simptomele hipotiroidiei. Alimentatia este foarte importanta, deoarece ar putea preveni anumite afectiuni sau, din contra, le-ar putea declanasa, daca vorbim despre o alimentatie nesanatoasa. Un stil de viata sanatos aduce numeroase beneficii organismului.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce alimente ne ajuta in hipotiroidism