Ce alimente n-ar trebui sa-ti lipseasca de sarbatori

Posted by Alin Marinescu on Thursday, December 14, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru alimente cu potasiu

Sarbatorile de iarna pe langa bucuria regasirii persoanelor dragi, vin la pachet si cu o mare neplacere si anume indigestia sau chiar balonarea. Afla cum sa le eviti din cele ce urmeaza!

Masa de sarbatori este bogata, si ai alaturi oameni dragi tie alaturi de care pierzi cu usurinta numarul caloriilor sau al paharelor de vin. Insa chiar si asa ar trebui sa ai grija ca la indemana sa fie si produsele care te pot ajuta sa combati efectele endorite ale mesei mult prea imbelsugate. 

Printre aceste alimente cu super puteri regasindu-se mararul, coriandrul, feniculul, chimenul, leusteanul, ghimbirul, ananasul, patrunjelul si nu in ultimul rand iaurturile. Acestae din urma fiind cea mai buna sursa de probiotice, adica acele bacterii bune care au grija de flora intestinala, stimuleaza digestia si te scapa de flatulenta.

Alimentele bogate in potasiu sunt ideale pentru silueta ta si mai ales acum cand masa va fi plina de bucate de toate tipurile. Potasiul este responsabil cu eliminarea cantitatii prea mari de sodiu din organism, deci in felul acesta va combate senzatia de balonare. Deci, nu ar trebui sa iti lipseasca de pe masa de sarbatori super alimentele precum bananele, pepenele galben, mango, spanacul, ciupercile, migdalele, nucile, fisticul, avocado, semintele de dovleac sau floarea soarelui, pestele, rosiile si bineinteles sparanghelul.

Cand spui carbohidrati automat spui paine, cereale rafinate si pastele. Toate aceste alimente contribuie la retinerea apei in organism, astfel ca este necesar sa limitezi pe cat posibil consumul lor. Dintre cele mai bune diuretice naturale, la mare cautare este patrunjelul, acesta fiind eficient mai ales impotriva balonarii. Avand un continut vitaminic foarte bun ce cuprinde vitaminele A, C,E, complexul vitaminic B dar si alte minerale esentiale, patrunjelul este cel mai bun detoxifiant ce nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta niciodata.

Bineinteles ca nu consumate in acelasi timp, insa un iaurt poate face diferenta si te poate scapa de cateva senzatii destul de disconfortante. Apa sau ceaiul cu ghimbir te vor scapa de senzatia de greata, raceala si inclusiv de balonare. Ayurvedicii folosesc ghimbirul, turmenicul si menta ori de cate ori se confrunta cu suparari ale stomacului.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce alimente n-ar trebui sa-ti lipseasca de sarbatori