Ce alimente contin fitoestrogeni

Posted by Alin Marinescu on Thursday, April 26, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Dieta ta are nevoie de alimente care contin fitoestrogeni. Fitoestrogenii sunt substante vegetale asemanatoare estrogenilor endogeni. Multa lume face confuzii cand vine vorba de fitoestrogeni si ii considera hormoni. Acestia nu sunt hormoni nici pentru om si nici pentru plante. Fitoestrogenii au rolul de a proteja plantele de radiatiile solare IR si UV (ultraviolete). Fitroestrogenii sunt ca structura asemanatori estronei, un hormon cu o capacitate de actiune mai mica decat estradiolul. Se recomanda consumul de alimente care contin fitoestrogeni femeilor care se afla la menopauza sau sufera de hipoovarie. Acesti compusi necesari organismului au rolul de a compensa deficitul hormonilor feminini in cazul femeilor care nu mai au ciclu menstrual.

Desi nu sunt vazuti ca hormoni propriu-zisi, acestia se comporta ca hormonii si sunt recomandati tinerelor unde exista un proces de defeminizare evident. Asociatia Spaniola pentru Studierea Menopauzei recomanda consumarea a cat mai multor fructe pentru femeile care se afla la menopauza. 

Vezi mai jos in ce alimente poti gasi acesti compusi:

prune;
pere;
struguri;
mere rosii;
spanac;
usturoi;
ceapa rosie;
fasole rosie;
orez;
vin.

Pe langa echilibrarea hormonala, aceste alimente au rolul de preveni bolile mintale. Vinul, orezul si prunele au un impact pozitiv asupra sistemului nervos central. Se spune ca orezul este alimentul care ii fac pe asiatici sa fie atat de linistiti mereu. Planta cultivata in special in China actioneaza benefic asupra creierului si este printre putinele alimente consumate de budisti si recomandate in perioadele de post ale marilor sarbatori. Alimentele cu estrogeni vegetali sunt si anticoagulante. Acestea controleaza digestia si sunt de mare ajutor in ameliorarea simptomelor astmului. Si ceaiul verde este destul de bogat in fitoestrogeni, daca este consumat fierbinte. Pe masura ce se raceste, acesta isi pierde din proprietati.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce alimente contin fitoestrogeni