Ce afectiuni se pot declansa daca mananci prea mult usturoi

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, May 17, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru usturoi

Usturoiul este o sursă importantă de nutrienți. Este folosit pentru a preveni și pentru a trata mai multe afecțiuni. Cu toate acestea, dacă este consumat în exces, duce la apariția unor probleme. Specialiștii recomandă să nu se consume o cantitatea foarte mare.

Dacă este consumat crud, usturoiul duce la apariția unor probleme mai grave. Poate fi vorba despre intoleranțe sau chiar despre alergii. Important este să se evite cantitățile foarte mari. Astfel, vei beneficia de proprietățile acestui aliment, fără a-ți pune sănătatea în pericol.

Iată ce se poate întâmpla dacă vei mânca prea mult usturoi. Înainte de toate, putem vorbi despre crampe și disconfort la nivelul stomacului. De asemenea, în cazurile mai grave nu este exclus să apară greața, diareea sau voma.

Mirosul corpului este o altă problemă care apare. Respirația urât mirositoare este o problemă care apare frecvent. Dacă aceasta poate fi înlăturată cu ajutorul apei de gură și a pastei de dinți, trebuie să se știe că mirosul va fi eliminat și prin pori, prin respirație. Deci, dacă se va consuma o cantitate prea mare de usturoi, atunci mirosul corporal este un alt dezavantaj al consumul exagerat.

Alergiile nu sunt excluse. Astfel, apar simptome neplăcute precum durerile de cap, iritațiile la nivelul pielii, gaze, balonare, febră sau diaree.

De asemenea, cei care consumă suc de usturoi trebuie să aibă mare grijă. Asta pentru că este un aliment puternic ce poate duce la apariția unor sângerări la nivel digestiv. Mai ales în cazul persoanelor care suferă de unele afecțuni ce duc cu ușurință la apariția sângerărilor.

Nu trebuie să consume usturoi anumite categorii de persoane. Cei care se confruntă cu insomnia, cu deshidratarea, au diferite inflamații, au suferit un transplant sau suferă de diabet ori hipoglicemie nu ar trebui să conume usturoi.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ce afectiuni se pot declansa daca mananci prea mult usturoi