Caz extrem de rar care a socat lumea medicala prin ciudatenia lui

Posted by Alin Marinescu on Sunday, February 18, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru prolaps rectal

Un barbat din China a dezvoltat o conditie rara dupa ce s-a jucat pe telefon in timp ce statea la toaleta: rectul sau a cazut din anus, conform relatarilor mass-mediei chineze. Omul a mers la spital dupa ce a observat o „minge” care a cazut din anusul sau, dar care inca era atasata de corp, scrie Live Science.

Acesta a fost diagnosticat cu prolaps rectal, o conditie rar intalnita unde rectul, ultimul segment din intestinul gros, se detaseaza de interiorul corpului si „se intoarce pe dos”, permitandu-i sa iasa din anus. Conditia afecteaza 2 din 100.000 de oameni, iar pana la doua treimi din acestia au constipatie cronica.

Cauza exacta a conditiei ramane neclara, dar anumiti factori pot juca un rol, inclusiv muschii slabiti din sfincterul anal (muschiul care controleaza eliberarea fecalelor), rani anterioare ale regiunii, afectarea nervilor din zona rectala, constipatie cronica sau infectii ale viermilor intestinali. Barbatul a spus doctorilor ca s-a jucat jocuri pe telefonul mobil pe toaleta timp de jumatate de ora. De asemenea, a mai avut episoade de prolaps rectal in trecut de la varsta de patru ani, dar in ocaziile acelea, rectul a revenit la pozitia initiala. A fost nevoie de interventie chirurgicala pentru a il readuce inapoi.

Rectul şi canalul anal alcătuiesc împreună porţiunea finală a tractului gastro-intestinal. Aici ajung produsele de degradare sub formă de fecale, care sunt eliminate din organism, pe această cale. Rectul se continuă de la nivelul colo­nului sigmoid, situat în dreptul celei de-a treia vertebre sacrate. Rectum înseamnă ..drept”, dar de fapt rectul are un traiect curb, urmând contu­rul osului sacru şi a coccisului, care formează peretele posterior al pel-visului.

sursa: descopera.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: caz extrem de rar care a socat lumea medicala prin ciudatenia lui