Cauze mai putin stiute ale oboselii

Posted by Alin Marinescu on Saturday, February 10, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru oboseala

Daca simti ca nici nu te mai poti ridica din pat si cel mai mic efort este prea mult pentru tine, afla ca un pui de somn nu va rezolva mare lucru. Iata 4 cauze neasteptate care te fac sa te simti obosita.

Deshidratare
Deshidratarea moderata poate fi foarte neplacuta si se manifesta prin incapaciatea de concentrare si privire incetosata. Data viitoare cand te vei mai confrunta cu astfel de simptome, alege sa bei un pahar sau doua de apa. Asta chiar si daca tu consideri ca ai consumat destule lichide. Este posibila ca organismul tau sa fi acumulat un deficit mai mare pe fondul temperaturii crescute sau a unui program solicitant. 

Medicamente
Multe tratamente pot avea drept efect advers o stare de energie scazuta. Daca ai inceput sa iei de curand un nou medicament si te simti letargica, este cazul sa te adresezi medicului.

Deficit de fier

Acest mineral are rolul de a transporta oxigenul la celule si daca nu ii asiguri organsimului aportul necesar, in jur de 18 miligrame pe zi, organismul depune mai mult efort pentru a functiona corespunzator. Astfel, ajungi sa te simti foarte obosita.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cauze mai putin stiute ale oboselii