Cauze ciudate care pot provoca dureri de spate, precum problemele de vedere sau auz

Posted by Alin Marinescu on Sunday, August 20, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru dureri de spate

Durerile de spate reprezinta cea mai frecventa problema de sanatate a omului modern. Exista si o stiinta care studiaza postura corecta si disfunctiile aparute in urma tulburarilor de pozitie a coloanei: posturologia.

Specialistii spun ca 25% din durerile de spate sunt cauzate de boli localizate la nivelul coloanei vertebrale (spondiloza, spondilita, osteoporoza, hernie de disc, tumori la nivelul coloanei vertebrale). in timpul unui pozitii corecte, presiunea exercitata in timpul mersului este distribuita uniform. Dar, daca avem un mers incorect, diferentele pot fi usor diagnosticate cu ajutorul unei planse conectate la un computer. Daca pacientul merge inclinat in spate, toata greutatea corpului este dusa pe calcaie si atunci, in timp, pot aparea durerile de spate.

Mersul, postura la birou, in timp ce mancam sau stam de vorba, toate influenteaza sanatatea coloanei si echilibrul intregului corp. De multe ori, durerile de spate apar in situatii de stres, cand muschii nu sunt folositi corespunzator, iar acest lucru duce la dureri musculare care, daca nu sunt tratate, devin insuportabile. Statul pe scaun pentru perioade lungi de timp poate duce la rigiditatea articulatiilor si crestere in greutate, iar acestea pot afecta postura.

Durerile de spate si devierile coloanei pot fi provocate si de problemele de la nivelul picioarelor sau bazinului. Fracturile la nivelul gleznei, care se vindeca intr-o pozitie gresita, pot scurta putin membrul inferior respectiv si de aici modificarea pozitiei coloanei vertebrale.

Pot exista si cauze de ordin oftalmologic, stomatologic, neurologic sau ORL. Inclinarea capului din cauza unor probleme de vedere produce o curbura a coloanei vertebrale cervicale. Purtarea ochelarilor cu lentile necorespunzatoare ne determina sa ne modificam pozitia capului, in incercarea de a vedea mai bine. Scaderea acuitatii auditive determina o usoara rotire a capului pentru a auzi mai bine cu urechea sanatoasa. 

O lucrare stomatologica efectuata necorespunzator perturba echilibrul masticatiei, al deglutitiei, si deci, al capului. Ceea ce poate cauza, in timp, devieri ale coloanei. Corectarea tulburarilor de vedere sau de auz, tratarea problemelor stomatologice vor determina disparitia durerilor secundare la nivelul coloanei vertebrale. Chiar si purtarea unor haine inadecvate, prea strimte, incomode poate conduce, prin repetare, la disfunctii interne si la modificari aparent intamplatoare ale posturii corpului.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cauze ciudate care pot provoca dureri de spate  precum problemele de vedere sau auz