Cauze ale durerilor de dinti

Posted by Alin Marinescu on Thursday, April 5, 2018 Under: Stiri din Sanatate


De cele mai multe ori, durerea dintilor este asociata cu cariile, insa nu mereu durerile ingrozitoare de dinti sunt provocate de acumularile de carii. Medicul Gigi Meinecke sustine ca atunci cand avem gura uscata, ne supunem cel mai mult riscului de a forma carii deoarece bacteriile din cavitatea bucala traiesc foarte bine intr-un mediu uscat. Iata cateva cauze ale durerilor de dinti: 


Infectia sinusurilor. Sinusurile te pot confunda astfel incat sa fugi direct la stomatolog in timpul unei raceli urate. Daca sinusurile se umple, acestea iti pot afecta si dintii, intrucat se afla deasupra maxilarului superior. Vizita corecta este la medicul de familie care sa iti prescrie un tratament pentru dezinfectarea sinusurilor.

Scrasnirea dintilor. Atunci cand dorm, multi oameni clantane din dinti fara sa isi dea seama. Acest lucru se produce din cauza durerilor de cap netratate, durerile muschilor faciali si a maxilarului. Acest obicei poate duce la spargerea dintilor, intrucat, in timpul somnului, pacientul nu este 100% constient de ceea ce face.

Retragerea gingiilor. Afectiunea cunoscuta in termeni medicali sub denumirea de „retractie gingivala” provoaca dureri serioase de dinti. Atunci cand gingiile se retrag, sunt expuse radacinile gingivale, iar acestea daca intra in contact cu aer rece sau cald, sufera. Pentru persoanele cu astfel de probleme, avand dintii sensibili, este recomandata folosirea unei paste de dinti speciale pentru acest tip de situatie.

Abces. Abcesul reprezinta o infectie a dintilor cauzata de patrunderea resturilor de mancare in carie. Cu ajutorul atei dentare poti preveni abcesul, dar pentru a garanta eficienta, trebuie sa urmezi regulat tratamentul cu ata dentara. Daca nu iti tratezi abcesul te poti pricopsi cu boli gingivale si infectii care pot cauza alte complicatii (puroi care poate urca pana la cap sau tot felul de tumori neidentificate).

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cauze ale durerilor de dinti