Cateva tipuri de durere care trebuie sa te alarmeze

Posted by Alin Marinescu on Friday, October 20, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru durere de stomac

Durerea este un semn universal ca ceva nu functioneaza cum trebuie in organismul dumneavoastra. Cu toate ca pastilele sunt primul remediu care va vine in minte, acestea nu sunte de cele mai multe ori cea mai buna optiune.

Sa ignorati durerea este si mai rau. Expertii au aflat cum durerea in anumite parti ale corpului pot demasca problemele cu care va confruntati de fapt. Daca durerea persista, tratarea este esentiala!

Inima
Daca simtiti o durere in piept, luati in considerare verificarea functiei cardiace, a bratului drept sau a partii superioare a spatelui. Fiti extrem de atenti daca nu cumva durerea va afecteaza si partea stanga a corpului. Acest lucru poate indica probleme cu coloana vertebrala.

Plamani si diafragma
Daca simtiti o durere la nivelul gatului sau in partea de sus a umerilor, verificati plamanii sau diafragma. Consultati un doctor pentru tratamentul corespunzator.

Ficatul si vezica biliara
Aceste dureri, evident, arata ca aveti de-a face cu probleme la nivelul ficatului si a vezicii biliare. Fiti foarte atenti in cazul in care durerile persista.

Stomacul si pancreasul
Daca durerea se situeaza la nivelul abdomenului sau al spatelui, aceasta poate fi cauzata de problemele pancreasului sau ale stomacului. Potrivit statisticilor, peste 50% din persoanele care sufera de pancreatita cronica experimenteaza dureri groaznice de spate. Nu ignorati aceste dureri!

Intestinul gros
Daca aveti de-a face cu dureri intepatoare in partea inferioara, in dreapta abdomenului, este posibil sa aveti probleme cu intestinul gros. Durerile in partea inferioara a abdomenului, in centru, indica probleme cu rectul si cu colonul. Se recomanda sa consultati un doctor cat de repede cu putinta!

Intestinul subtire
Daca simtiti durere la nivelul buricului, dar si o pulsare a zonei, ar trebui sa verificati functionarea intestinului subtire. Mergeti la doctor si impartasiti-i acestuia orice detaliu legat de durerea dumneavoastra.

Rinichii
Cateodata este nevoie de timp pentru a diagnostica problemele rinichilor. Totusi, durerea se poate extinde pe zone mai mari, inclusiv partea de jos a spatelui, partea de jos a abdomenului, a pelvisului sau a coapselor.

Vezica urinara
Intotdeauna dati atentie durerilor ce apar in zona de jos, in fata sau sau in spatele pelvisului. Durerile ce apar in aceste puncte indica probleme la nivelul vezicii urinare.

Ovarele
Inflamarea ovarelor provoaca dureri puternice, intepatoare in zona in care sunt situate ovarele. Durerea se raspandeste si in partea din fata a abdomenului, astfel implicandu-se ambele zone. Nu ignorati niciodata durerile si simptomele ciudate. Consultati-va doctorul si mergeti la controale periodice daca este necesar!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cateva tipuri de durere care trebuie sa te alarmeze