Cateva motive să bei sampanie mai des

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, November 11, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Imagini pentru sampanie
Chiar dacă Winston Churchill ne-a avertizat că "un singur pahar de șampanie conferă un sentiment de bucurie... o sticlă produce contrariul”, nu trebuie să te simți vinovată data viitoare când ești invitată la un eveniment, la o nuntă sau poate un botez și bei două pahare de șampanie.

Iată ce beneficii are șampania dacă este consumată cu moderație:

Conține puține calorii
Șampania conține mai puține calorii (doar 80) decât vin roșu sau cel alb (120 de calorii). Cantitatea de lichid este în general mai mică, deci este o alegere sănătoasă atâta timp cât nu se consumă toată sticla.

Poate reduce riscul de diabet zaharat
Un studiu din 2009, desfășurat în Canada, a arătat că toate vinurile, inclusiv cele spumante, cum ar fi șampania, pot reduce riscul de diabet cu 13%.

Îmbunătățește sănătatea inimii
La fel ca vinul roșu și alb, șampania poate fi bună pentru inima ta. Fabricată din struguri atât roșii cât și albi, care conțin antioxidanți ce previn deteriorarea vaselor de sânge, șampania reduce colesterolul rău și previne formarea cheagurilor de sânge. În plus, consumul chibzuit de șampanie scade riscul bolilor de inimă și de accident vascular cerebral.

Previne demența și boala Alzheimer
În urma unui studiu, s-a descoperit că un pahar sau două de șampanie pe săptămână previne debutul demenței și a bolii Alzheimer. Cercetătorii  din Pittsburgh au descoperit că riscurile au fost aproape înjumătățite pentru cei care au băut cantități moderate. Persoanele cu vârsta peste 40 de ani ar trebui să țină seama de acest sfat, deoarece aceasta este vârsta de la care se pot dezvolta aceste boli mintale.

Stimulează starea ta de spirit
Știm cu toții sentimentul de plutire pe care îl avem după o înghițitură de șampanie. Acest lucru se datorează substanțelor conținute: magneziu, potasiu și zinc.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: sampanie  beneficii  scade colesterolul  previne dementa  stiri din sanatate