Cateva beneficii ale perelor

Posted by Alin Marinescu on Thursday, November 26, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Imagini pentru pere
Perele contin apa in proportie de 80%, fibre, fier, vitaminele C, A, E, cele din complexul B, acid folic, enzime, antioxidanti si minerale precum zinc, sodiu, clor, calciu, magneziu, potasiu, cupru si mangan. Au un indice glicemic redus (30), motiv pentru care sunt digerate si absorbite mult mai lent fata de alte alimente.

Pentru a beneficia de proprietatile acestor fructe hipoalergenice se recomanda consumul cu tot cu coaja. De asemenea, atat para in sine, cat si sucul sunt adevarate medicamente naturale pentru organism.

1. Reduc inflamatiile

Perele pot fi utile in tratarea inflamatiei mucoaselor, in tulburarile cronice, artrita si guta. Sunt recomandate in prevenirea obezitatii, diabetului si a bolilor coronariene.

2. Scad colesterolul

Avand un continut bogat de fibre, perele reduc nivelul colesterolului "rau", micsorand astfel riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.

3. Regleaza glicemia si ajuta digestia

Perele contin mult mai multe fibre fata de alte fructe, fapt pentru care ajuta la digestie, insa joaca si un rol important in mentinerea glicemiei in limite normale prin incetinirea absorbtiei carbohidratilor din intestin in sistemul circulator sangvin.

4. Regleaza tensiunea

Prin continutul bogat de potasiu ajuta la reglarea tensiunii arteriale si, fiind o sursa de pectine si bioflavonoide, au un puternic efect antioxidant.

5. Previn anemia

Consumul acestor fructe stimuleaza formarea globulelor rosii si combate anemia.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: perele  beneficiile perelor  reduc inflamatiile  scad colesterolul  stiri din sanatate