Cate oua avem voie sa mancam zilnic

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, December 19, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru oua fierte

Una dintre cele mai bune surse de proteine, oul joaca un rol extrem de important in orice dieta. Exista o multine de motive pentru care ar trebui sa il consumi!

Creste colesterolul bun. Ani la randul s-a crezut ca oul ar trebui consumat mai rar pe motiv ca ar creste colesterolul. Lucru adevarat, insa cu mentiunea ca sporeste cresterea colesterolului bun (HDL). Acesta este un compus lipidic esential pentru mentinerea structurii membranei celulare si pentru producerea acizilor biliar necesari sistemului digestiv. Un ou contine 210 mg de colesterol, in conditiile in care limita zilnica admisa este de 300 de mg de colesterol. Daca vrei sa consumi doar proteinele, foloseste albusul.

E sursa de aminoacizi esentiali. Albusul reprezinta o sursa completa de proteine, la indemana oricui si de cea mai buna calitate. Ofera 9 aminoacizi esentiali. Potrivit nutritionistilor, proteina din ou este mai buna calitativ decat cea din carne sau din peste, deoarece este asimiliata in totalitate de organismul uman. Un ou contine 6 grame de proteine.

Ofera belsug de minerale. Ouale contin minerale importante pentru organism, precum fierul, zincul si fosforul. Acestea sunt necesare pentru mentinerea sanatatii sistemul imunitar si a sistemului osos.

Creste masa musculara. Sportivii profesionisti folosesc adesea in dieta albusurile proaspete de ou, in forma cruda, pentru a-si reface sau pentru a-si creste masa musculara. Asta, pentru ca albusul ofera 3 aminoacizi importanti: leucina, acidul glutamic si acidul aspartic. Acestia ajuta la sinteza proteinelor care cresc volumul muschilor si la combaterea atrofierii musculare. Deoarece ouale consumate in stare cruda pot contine Salmonella, trebuie procurate dintr-o sursa sigura.

Te ajuta sa slabesti. Avand un indice de satietate mai ridicat cu 50% decat cerealele, ouale te pot ajuta sa slabesti. Potrivit unui studiu realizat de Centrul Rochester de obezitate din SUA, daca vei consuma un ou la micul dejun vei reduce aportul zilnic de calorii, ceea ce inseamna ca vei putea scapa mai repede de kilogramele nedorite.

sursa: clickpoftabuna.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cate oua avem voie sa mancam zilnic