Cata paine prajita putem consuma pentru a ramane sanatosi

Posted by Alin Marinescu on Thursday, September 13, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Adori sa mananci paine prajita dimineata si nu numai? Crezi ca te ajuta pentru a avea un corp sanatos? Nici pe departe. Specialistii lanseaza un semnal de alarma de care ar trebui sa tii cont. Foarte multi oameni prefera ca dimineata sa isi pregateasca un mic dejun rapid care are la baza paine prajita. Ba cu unt, ba cu dulceata, matinalii rontaie acest aliment considerat de multi un deliciu. insa atentie, creste riscul de obezitate.

Painea prajita nu este tocmai o alegere buna pentru organism. Medicii recomanda sa nu consumati mai mult de 3 feli pe zi deoarece e extrem de periculos. Iata ce urmari are consumul de paine prajita in organismul tau: – stimuleaza aparitia cancerului; – ajuta digestia, dar daca o consumati in exces irita tubul digestiv; – creste indicele glicemic; – este toxica pentru organism; – nu consumati mai mult de 3 feli pe zi; – creste riscul de obezitate.

Prin procedeul de prajire, painea isi schimba culoarea si textura, dar si greutatea – din cauza caldurii -, pierde din continutul de apa, devenind mai usoara. insa, continutul caloric si de macronutrienti al painii prajite este acelasi cu cel al painii proaspete. In plus se formeaza acrilamida. Acrilamida ia nastere din zaharurile si dintr-un aminoacid care se regasesc in mod natural in alimente. Nu se formeaza sau se formeaza la niveluri reduse in lactate si in carne. Substanta toxica ia nastere in alimentele amintite atat in timpul prepararii termice acasa, cat si la restaurant sau la scara industriala biscuitii si cafeaua, de exemplu. „n general, riscul de acumulare a acrilamidei este mai mare atunci cand mancarea se gateste perioade mai indelungate sau la temperaturi mai inalte. Fierberea in apa sau la baie de aburi prezinta un risc aproape nul de formare a acrilamidei. Prajeste painea doar pana ce se aureste, nu astepta sa devina bruna sau chiar neagra. Daca, totusi, s-a ars pe alocuri, arunca acele portiuni.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cata paine prajita putem consuma pentru a ramane sanatosi