Cata niacina e necesara pentru scaderea colesterolului rau

Posted by Alin Marinescu on Sunday, April 2, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru niacina colesterol

Un compus activ în niacina vitamina B este un agent puternic de reducere a colesterolului. Medicul dumneavoastra va poate prescrie acid nicotinic pentru a îmbunatati profilul lipidic, ceea ce înseamna ca acesta poate afecta ambele forme de colesterol si nivelul de trigliceride. 

Trebuie mentionat ca forma de niacina folosita în tratarea colesterolului trebuie prescrisa de medic si nu luata pur si simplu de pe rafturile farmaciei. Consultati întotdeauna parerea unui profesionist pentru a afla cum sa utilizati niacina pentru a diminua colesterolul.

Cum influenteaza B3 (niacina) colesterolul?

Niacina este în special de folos pacientilor care au niveluri scazute de colesterol benefic, numit lipoproteina cu densitate ridicata. University of Maryland Medical Center sustine ca aceasta creste HDL-ul mai mult decat orice alt medicament pentru colesterol. Potrivit centrului, niacina diminueaza eficient trigliceridele si lipoproteinele cu densitate joasa, ambele fiind factori importanti în riscul de boli de inima. Un alt beneficiu este ca, fiind o vitamina, tratamentul cu niacina costa mai putin decat tratamentul cu alte medicamente pentru colesterol.

Tensiune arteriala scazuta

Niacina functioneaza prin dilatarea vaselor de sange din corp. Dilatarea vaselor sangvine determina o descrestere temporara a valorilor tensiunii arteriale deoarece inima nu mai trebuie sa lucreze asa de mult pentru a pompa sangele în organism.
Interactiuni cu medicamentele. Acest supliment nu ar trebui utilizat alaturi de medicamente alternative pentru tensiunea arteriala, precum felodipina, diltiazemul sau amlodipina. De asemenea, ar trebui sa evitati administrarea unui supliment cu vitamina B3 daca luati si medicamente de subtiere a sangelui, medicamente pentru inima sau alte suplimente care contin niacina.

Dozare

Exista diverse versiuni farmaceutice ale niacinei produse de diferite companii. Doza necesara de niacina pentru îmbunatatirea nivelului de colesterol poate varia de la o persoana la alta. De obicei, numarul de lipide din sange arata care este cantitatea benefica. Cititi cu atentie recomandarea firmei producatoare.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cata niacina e necesara pentru scaderea colesterolului rau