Cat e normal sa se modifice greutatea corpului iarna

Posted by Alin Marinescu on Monday, January 8, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru greutatea corpului iarna

Greutatea normala e punctul la care organismul se simte bine. Pentru a pastra un echilibru trebuie sa avem un stil alimentar care sa implice toate sursele de proteine, minerale si vitamine, nutrientii de care corpul nostru are acuta nevoie. Cand crestem în greutate dintr-odata, apar o serie de probleme: se instaleaza afectiunile cardiovasculare, apar dezechibrele hormonale, problemele cu articulatiile si diabetul de tip II.

Medicii spun ca iarna avem nevoie de mai multa energie, fapt pentru care suntem tentati sa mancam mai mult. Tocmai de aceea, daca avem cu pana la 3 kilograme în plus în timpul iernii fata de greutatea normala pentru constitutia fiecaruia nu este ceva grav. O cercetare recenta demonstreaza ca femeile cantaresc cu aproximativ sase kilograme mai mult fata de acum 22 de ani, cand se instalase moda 90-60-90. Indicii greutatii ideale s-au schimbat de-a lungul timpului. 

O alta tema controversata: E adevarat ca te îngrasi dupa ce te lasi de fumat?
In momentul in care cineva se lasa de fumat, apare automat ingrasarea si nu pentru ca ar fi neaparat un proces fiziologic care se poate explica ci din cauza vietii pe care o duc multi dintre fumatori. Acestia consuma, pe langa tigarile care afecteaza plamanii, si mancare de tip fast food care te ajuta sa iei in proportii foarte usor.

Cum sa mananci dulciuri fara sa te ingrasi

Motivul pentru care persoanele se ingrasa dupa ce se lasa de fumat este renuntarea la nicotina. Este bine cunoscut de catre specialisti ca nicotina este un stimulent si un sedativ totodata deoarece omoara pofta de mancare insa hraneste pe termen lung depresia. Potrivit datelor oficiale ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 90% dintre cazurile de cancer la plamani implica dependenta de drogul numit nicotina.

Cel mai ideal, pentru a avea o viata sanatoasa lasandu-te de fumat, este sa te apuci de consumat alimente care iti aduc elemente pozitive intarindu-ti organismul. Consuma legume organice si alimente care contine Omega 3 si complexul vitaminic B intrucat acestea ajuta la eliminarea anxietatii si alinarea depresiei. Consuma legume verzi, alege in fiecare zi cate o leguma proaspata. Poti sa faci rotatie si sa iei la rand spanacul, varza, frunzele de mustar sau mazarea (fara prea multe sosuri si ulei).

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cat e normal sa se modifice greutatea corpului iarna