Cat de sigure sunt produsele ambalate în plastic

Posted by Alin Marinescu on Friday, December 18, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Imagini pentru alimente in plastic

Încălzirea alimentelor în recipiente din plastic este periculoasă pentru sănătate. Dar oare alimentele împachetate în ambalaje din plastic, cum sunt produsele congelate, sunt oare atât de sigure?

Pot cauza apariția unor boli grave

Răspunsul este complicat. Preocuparea provine din faptul că substanțele chimice din unele materiale plastice- și anume, bisfenol A (BPA) și ftalați - se infiltrează în mâncare, spune Laura Vandenberg, profesor în științele sănătății mediului la Universitatea din Massachusetts-Amherst. Substanțele chimice se infiltrează mai ales atunci când recipentul a fost încălzit.

Cercetătorii de la Societatea endocrină din America avertizează că mulți compuși interacționează cu hormonii în moduri în care pot cauza cancer, diabet și obezitate.

Măsuri de precauție

Dar Administrația pentru Mâncare și Medicamente (FDA) a revizuit în mod repetat cercetările efectuate privind BPA și dă asigurări că sunt substanțe sigure. Oamenii de știință de la FDA spun că organismul descompune rapid acest compus, eliminându-l prin urină și fecale.

Este imposibil de dovedit dacă aceste substanțe chimice sunt dăunătoare sau nu, spun oamenii de știință. Ei trebuie să se bazeze pe studiile efectuate pe animale, modele matematice și de cercetare, care arată o corelație între aceste substanțe și incidența bolilor, dar nu pot dovedi cauza și efectul. Și aceste metode nu sunt definitive.

Poți să iei câteva măsuri de precauție, expunându-te cât mai puțin la aceste substanțe. Pune produsele congelate sau alte produse alimentare ambalate într-un recipient de sticlă. Acoperă vasul și dă-l la cuptorul cu microunde. 

În cazul legumelor congelate, poți să adaugi un strop de apă pentru a te asigura că se gătesc așa cum trebuie. În ceea ce privește orezul, există foarte multe tipuri de orez care nu au nevoie să fiarbă în pungi din plastic.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cancer  alimente congelate  produse ambalate  plastic  stiri din sanatate