Cat de reala este alergia la lactate

Posted by Alin Marinescu on Saturday, February 10, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru alergia la lactate

Multi oameni care pretind ca sunt alergici la lactoza sufera de anxietate sau depresie. In timp ce simptomele lor sunt reale, cauza este doar in mintea lor, mai degraba decat in ​​ceasca. Cercetatorii italieni au descoperit ca aceasta inchipuire a unora isi pune amprenta pe sanatate, deoarece apare lipsa de calciu si oasele devin mult mai fragile. Cercetari anterioare au ajuns la concluzia ca noua din zece britanici care cred ca au o alergie sau intoleranta alimentara sunt, de fapt, perfect sanatosi si este vorba despre cu totul altceva.

20% dintre barbati si femei pretind ca nu pot manca lactate, iar in realitate mai putin de 2% au de fapt aceasta problema. Problema alergiilor alimentare imaginare nu se limiteaza la adulti, iar cercetatorii avertizeaza in prealabil mamele ca se precipita cand spun despre copiii lor ca au diverse alergii sau intolerante alimentare. Mai mult de jumatate dintre copiii studiati de experti au avut cel putin un aliment taiat din dieta lor pana la varsta de un an. Cu toate acestea, testele au aratat ca adevarata rata de alergii si intolerante este mai mica de 4%.

Intoleranta la lactoza este confundata adesea cu alergia la lapte, insa acestea doua sunt extrem de diferite: in timp ce intoleranta la lactoza este cauzata de deficienta enzimei lactaza, alergia la lapte apare ca raspuns al sistemului imunitar (o hipersensibilizare de tip imuno-alergic) la proteinele din lapte.
 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cat de reala este alergia la lactate