Cat de rau e, de fapt, untul pentru inima? Un studiu major ne da un raspuns surprinzator

Posted by Alin Marinescu on Friday, July 1, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru butter

Multi oameni fug de unt ca de Necuratul, fiind convinsi ca grasimea continuta face rau inimii. In realitate, insa, daca ne limitam la o lingura de unt pe zi, impactul acestui tip de grasime este minim. Mai mult, pare sa micsoreze, chiar daca putin, riscul de diabet.

Unul dintre cele mai mari studii derulate pana acum referitor la consumul de unt a scos la iveala faptul ca acest aliment, consumat in cantitati moderate, nu creste riscul bolilor cardiovasculare si nici pe cel de atac cerebral, informeaza ziare.com, care citeaza Daily Mail.

In cadrul cercetarii realizate de Universitatea Tufts din Boston au fost revazute nu mai putin de noua studii realizate din 2005 pana in prezent pe subiecti din 15 tari, atat din SUA, cat si tari din Europa.

Conform cercetarii, o lingura de unt pe zi - circa 15 grame - inseamna o crestere cu 1% a riscului de mortalitate. Oamenii de stiinta au concluzionat ca "nu exista o legatura semnificativa intre consumul de unt si bolile cardiovasculare si atacul cerebral". In schimb, cercetarea a aratat ca, mancat zilnic, untul scade riscul de diabet de tip 2 cu 4%.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cat de rau e  de fapt  untul pentru inima? un studiu major ne da un raspuns surprinzator