Cat de mult ne ajuta strugurii sa slabim

Posted by Alin Marinescu on Saturday, September 2, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru struguri

Strugurii
se numara printre fructele - vedeta ale toamnei cu cele mai importante beneficii pentru organism. Acestia contin antioxidanti puternici care amana îmbatranirea celulelor si protejeaza împotriva mai multor tipuri de cancer.

Numeroase retete sanatoase contin struguri, datorita aromei lor speciale. Totusi, unii nutritionisti spun ca nu poti slabi mancand struguri, întrucat contin cantitati generoase de zahar, însa acesta este doar un mit. Strugurii nu îngrasa, trebuie doar sa ai grija sa nu îi consumi alaturi de o cantitate mare de mancare.

Daca faci putin sport, dormi 8 ore pe noapte si îti hidratezi organismul, vei slabi 4 kilograme în 6 zile cu dieta cu struguri negri. Beneficiile consumului de struguri Strugurii au un rol deosebit asupra aparatului digestiv, fiind utili în dispepsii, atonii gastrointestinale. Efectul lor este de asemenea binefacator si în hepatite, deoarece au si proprietati coleretic-colagoge.

De asemenea, pentru influenta favorabila asupra metabolismului , se recomanda în obezitate si ateroscleroza. Sucul de agurida (strugure înainte de coacere), are proprietati diuretice marcante, cmbate obezitatea , iar diluat cu apa da o bautura revigoratoare. Datorita valorii lor terapeutice, strugurii pot fi folositi în tratarea astmului. În plus, efectul puternic de hidratare al acestor fructe contribuie la cresterea nivelului de umiditate în plamani, reducand numarul crizelor de astm.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cat de mult ne ajuta strugurii sa slabim