Cat de importante sunt lamaile intr-o dieta

Posted by Alin Marinescu on Sunday, February 25, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Apa plata cu lamaie a devenit cea mai servita bautura racoritoare in randul femeilor care doresc sa scape de cateva kilograme in plus sau vor sa se mentina. 

Desi reclama care a facut celebra “bautura” este ironica, rolul lamaii in curele de slabire nu trebuie subestimat. Zeama de lamaie contine: acid citric, calciu, potasiu, magneziu, cupru, fosfor, mangan si siliciu, aminoacizi, zaharuri, vitaminele A, B, precum si vitamina C. Din acest motiv, fructul are efecte benefice asupra intregului organism. Are rol antioxidant, protejeaza impotriva cancerului, asigura buna functionare a ficatului, regleaza tranzitul intestinal, previne aparitia ridurilor si lista poate continua. 

Lamaia a reintrat in atentia publicului ce doreste sa slabeasca dupa popularizarea unei diete extrem de restrictive. Beyonce a tinut-o si a slabit 9 kilograme in 14 zile. Dieta se baza pe consumul exclusiv de suc de lamaie amestecat cu sirop de artar si piper. Desi nu recomandam aceasta dieta, trebuie sa recunoastem ca principiul care sta la baza asa-zisei diete de detoxifiere este valid: lamaile ajuta la echilibrarea si normalizarea asimilarii nutrientilor. De ce este acest lucru important pentru slabire? Foarte multi dintre noi se confrunta cu problema digestiei lente. Aceasta problema impiedica organismul sa obtina nutrientii necesari pentru arderea grasimilor. Tot digestia lenta este responsabila pentru “stocarea” toxinelor in organism, lamaia joaca un rol deosebit de important in eliminarea toxinelor.

Este recomandat sa consumam si coaja lamaii. Aceasta este bogata in pectine care determina organismul sa absoarba mai lent zaharurile. Astfel, nivelul de energie ramane constant, iar foamea se instaleaza mult mai tarziu. Vitamina C ajuta la digestie, la scaderea in greutate, arzand practic grasimile. Daca doresti sa scapi de kilogramele in plus, iti recomandam sa incluzi cat mai des lamaile in alimentatia ta. Poti adauga suc de lamaie la ceaiuri, poti sa bei mai multe limonade si poti inlocui otetul cu suc de lamaie. Lamaile nu sunt recomandate daca suferi de ulcer, hiperaciditate sau daca esti alergica la citrice.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cat de importante sunt lamaile intr-o dieta