Cat de des trebuie să spalam lenjeria de pat si prosoapele copiilor

Posted by admin. on Thursday, September 24, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Multe mame se întreabă cât de des ar trebui să schimbe lenjeria copiilor și prosoapele cu care îi șterg pe micuți.

Studiile arată că, de cele mai multe ori, mămicile au tendința să exagereze cu spălatul acestora, din dorința lor de a fi precaute.

Potrivit experților din cadrul unei companii specializate în igiena și organizarea locuinței, există o frecvență recomandată pentru spălarea așternuturilor, a prosoapelor, a pilotelor și chiar a perdelelor.

Spălarea lenjeriei pentru copii

Așternuturile copiilor este bine să fie schimbate o dată pe săptămână. Totuși, atunci când este vorba de bebeluși care regurgitează sau când au loc accidente și scutecul nu mai face față, este bine să fie spălate chiar mai des.

Același lucru este valabil și în cazul protecțiilor impermeabile pentru saltea. Și acesta pot fi spălate o dată la o săptămână sau chiar la două săptămâni, dacă nu se udă și nu se murdăresc.

Spălarea prosoapelor de baie

Prospoapele micuților ar trebui să fie schimbate la fiecare două trei utilizări, iar în cazul nou-născuților chiar după fiecare utilizare. Este bine ca acestea să fie spălate, măcar în primele luni de viață, cu un detergent delicat, pentru piele sensibilă, sau special conceput pentru copii.

Prosoapele de mâni

În momentul în care mai cresc, copii vor dori să aibă propriile prosoape de mâini și este bine să-i încurajăm să deprindă rutina spălatului pe mâini și să o aplice singuri, pe cât posibil. Prosopelele lor pentru mâini ar trebui spălate și ele la fiecare două-trei zile. Desigur, în cazul în care micuții nu se spală prea bine pe mâini și acestea se murdăresc, le vom spăla mai des.

Pilota sau sacul de dormit

Pilotele cu care îi învelim pe micuți sau sacul de dormit ar trebui să fie spălate o dată pe lună. Și în cazul acestora există excepții, dacă ele se udă sau se murdăresc.

Pernele

Specialiștii susțin că este bine să le punem pernuță copiilor abia după vârsta de un an. Acestea se spală și ele o dată pe lună sau chiar la două luni, dacă nu sunt incidente din cauza cărora să necesite o frecvență mai mare a spălărilor.

Perdelele

Perdelele și draperiile sunt de multe ori ignorate, dar aceasta este o mare greșeală, avertizează specialiștii, pentru că sunt un magnet pentru particulele de praf. Așadar, ar trebui spălate și ele o dată la două- trei luni și vara chiar mai des.

sursa: baby.unica.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: sanatate copii  lenjerie copii  igiena