Cat de des trebuie sa mergi la toaleta

Posted by Alin Marinescu on Thursday, April 26, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cat de des e normal sa urinezi pe zi? Raspunsul la aceasta intrebare este esential pentru depistarea anumitor afectiuni. Persoanele care urineaza de 10 sau 20 de ori pe zi pot suferi din cauza unei infectii la nivelul vezicii urinare, sustin medicii. Majoritatea adultilor care urineaza de patru pana la sapte ori pe zi sunt in limitele normale. Daca numarul de vizite efectuate la toaleta este mai mare, trebuie sa consulti de urgenta un medic. Urinatul des creeaza un disconfort serios si impiedica desfasurarea normala a activitatilor. Cele mai cunoscute afectiuni ale vezicii urinare responsabile de urinatul des sunt cistita interstitiala si vezica urinara hiperactiva, scrie sfatulmedicului.ro.

Legat de cat de des e normal sa urinezi pe zi trebuie precizate anumite aspecte: daca urinezi de mai mult de 8 ori pe parcursul zilei sau te trezesti de multe ori in timpul noptii sa mergi la baie, vezica ta urinara este afectata. Cistita interstitiala, de pilda, provoaca, pe langa urinari dese, dureri in zona vezicii pana la abdomen. Cei cu cistita interstitiala pot urina pana la 60 de ori pe zi, iar in astfel de situatii este nevoie de un tratament recomandat de medici. Spre deosebire de cistita interstitiala, vezica urinara hiperactiva cauzeaza scurgeri de urina. Persoanele care au vezica hiperactiva se confrunta deseori cu imposibilitatea de a ajunge la toaleta pentru a scapa de lichidele acumulate in vezica.

Vizita la medic este obligatorie in astfel de situatie. In cazul femeilor, este necesara consultarea urologului, dar si a ginecologului. Urinarile frecvente pot fi provocate de boli genitale. Stabilirea corecta a diagnosticului este primul pas pentru tratarea afectiunilor tractului urinar. Evita sa iei medicamente dupa ureche, chiar daca in anumite cazuri au functionat tratamentele luate fara consultatie. 

Important: Datele de mai sus sunt valabile in cazul unei hidratari normale pe parcursul unei zilei. Evident ca daca vei consuma foarte multe lichide, vizitele la toaleta vor fi mai dese.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cat de des trebuie sa mergi la toaleta