Castravetele: Beneficii pentru piele şi ochi

Posted by Alin Marinescu on Saturday, October 22, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Castravetele: Beneficii pentru piele şi ochi

Dacă ii spui cuiva de masca naturală de îngrijire a pielii se va gândi automat la castravete, și asta datorită faptului ca imaginea unei femei cu felii de castravete pe ochi este arhicunoscută.
Totuși, chiar își merită castravetele o asemenea reputație? Da, castravetele are proprietăți extraordinare, hidratante, hrănitoare și astringente. Castravetele are același pH cu cel al pielii și ajută la întărirea sistemului de protecție al pielii. Iată și câteva rețete eficiente care iți vor ajuta pielea:

Mască de față revigorantă
Ingrediente: 1 castravete decojit, fără semințe, 5 frunze de mentă strivite, 1 albuș de ou
Amestecă bine castravetele cu menta în blender. Bate albușul de ou până devine spumă și adaugă-l peste pasta de castravete și mentă. Aplica masca pe față și las-o să acționeze timp de 20 de minute. Clătește bine cu apă călduță.
Soluție de curățare cu lapte bătut

Ingrediente: un castravete, 50 ml de lapte bătut
Dă castravetele pe răzătoare, pune-l într-o pânză de tifon și stoarce sucul din castravete. Adaugă laptele bătut si amesteca bine. Aplică pasta pe frunte, față și gât și las-o să acționeze timp de 3-4 minute. Clătește fața bine cu apă călduță. Acesta este un amestec care curață și luminează pielea.

Toner cu apă de trandafiri

Ingrediente: un castravete, 3 linguri de apă de trandafiri
Pune intr-un blender castravetele și adaugă apa de trandafir, astfel încât să faci o pastă consistentă. Pune pasta la frigider pentru o oră. Aplică pe față și las-o să acționeze timp de 20 de minute. Este o masca excelenta pentru ten uscat, dar si pentru a vindeca arsurile solare.

Pentru ochi frumoși
Castravetele acționează precum o compresă rece, mai ales pentru ca acesta conține multă apă. Taie un castravete in felii, pune-le la congelator pentru 5 minute, apoi aplica cate o felie pe ochi si sub ochi și lasă-le să acționeze până ce se încălzesc.
Dacă te grăbești, freacă ușor o felie de castravete de pleoape și pielea de sub ochi, apoi clătește bine. Este foarte eficient împotriva ochilor umflați și cearcănelor datorate oboselii.

Rețetă pentru o cremă anti-cearcăne:
Ingrediente: 1 lingura suc de aloe vera, 1 lingură de suc de castravete, ¼ lingură de amidon de porumb, 1 lingură de praf de salvie
Amesteca sucul de castravete cu aloe si amidonul. Încălzește timp de un minut în cuptorul cu microunde. Adaugă lingura de salvie, amestecă bine și lasă mixtura să se răcească. Vei obține o crema-gel transparentă. Pune o cantitate mica sub ochi și lasă să acționeze timp de 15-20 de minute. Poți depozita amestecul în frigider.

Sursa:   www.antenasatelor.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: castravetele: beneficii pentru piele şi ochi