Cartofii de la McDonald's te-ar putea scapa de chelie

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, February 14, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Cartofii de la McDonald's

Un studiu realizat de cercetatori din cadrul Universitatii Nationale Yokohama arata ca una dintre substantele chimice folosite de McDonald's pentru prepararea cartofilor prajiti poate combate pierderea parului.

Mai exact, cercetatorii au folosit dimetilpolisiloxan (substanta pe care cei de la McDonald's o adauga uleiului in care sunt prajiti cartofii) in demersul lor de a produce germeni de foliculi ai firelor de par (HFG) la soareci, informeaza Business Magazin. Potrivit celor de la Newseek, HFG reprezinta Sfantul Graal in cercetarea fenomenului de pierdere a parului. Studiul a fost publicat la sfarsitul lunii ianuarie in revista Biomaterials.
Un cartof de marime medie contine 163 de calorii, 0,2 grame de grasimi, 0 grame de colesterol, 37 de grame de carbohidrati, 4,7 grame de fibre alimentare si 4.3 grame de proteine. Aceeasi portie va ofera si 2% din necesarul zilnic de calciu, 51% din cel de vitamina C, 9% din cel de fier, 30% din cel de vitamina B6, 12% din cel de magneziu si 25% din cel de potasiu. Cartofii ofera si fosfor, niacina, acid folic si zinc.

Spre deosebire de produsele care contin cartofi procesati ( cartofii prajiti si chipsurile), cartofii neprocesati au un continut scazut de sodiu. Cartofii contin si un compus cunoscut sub numele de acid alfa-lipoic, care ajuta organismul sa transforme glucoza in energie.

Unele dovezi arata ca acidul alfa-lipoic poate ajuta la controlarea glucozei din sange, ceea ce imbunatateste vasodilatatia si protejeaza pacientiidiabetici de retinopatie. De asemenea, acesta ajuta la conservarea creierului si a tesuturilor.

Consumul de fructe si legume de toate tipurile a fost mult timp asociat cu un risc redus de dezvoltare a numeroase afectiuni. Multe studii au sugerat ca un consum ridicat de alimente vegetale, precum cartofii, scade riscul de obsezitate, diabet, boli de inima si mortalitate generala.

Fierul, fosforul, calciul, magneziul si zincul din cartofi contribuie la construirea si mentinerea structurii osoase. Fierul si zincul joaca roluri cruciale in producerea colagenului. Desi fosforul si calciul sunt foarte importante in structura osoasa, echilibrul dintre cele doua minerale este necesar pentru o buna mineralizare a oaselor- consumul unei cantitati mari de fosfor, dar prea putin calciu poate duce la pierderea masei osoase.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cartofii de la mcdonald's te-ar putea scapa de chelie