Care sunt beneficiile uleiului de brusture

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, February 14, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ulei de brusture

Uleiul de brusture este extras din frunzele si radacinile plantei de brusture. Planta are numerosi constituenti naturali benefici sanatatii. Radacinile si frunzele sale – principalele surse ale uleiului – contin glicozide, flavonoide, tanini, ulei volatil (inclusiv lactozele sesquiterpenice), poliacetilene (care lupta împotriva bacteriilor si ciupercilor care cauzeaza boli), rasina, mucilagii, inulina (pana la 45%), alcaloizi, ulei esential, fitosteroli si derivati ai acidului cafeic.

Beneficiile uleiului de brusture pentru piele si par
Uleiul de brusture are efect antibacterian util si în tratamentul scalpului. Este deosebit de eficient în tratamentul tenului uscat. Acesta este motivul pentru care este folosit pe scara larga pentru a eradica matreata! De asemenea, ajuta la repararea scalpului uscat si deshidratat, favorizand cresterea parului si atenuarea scalpului subtire. Uleiul de brusture este eficient nu numai în combaterea caderii parului, ci si în tratarea matretii si mancarimii scalpului. Fiind un detoxifiant eficient, brusturele ajuta la atenuarea starilor de piele asociate cu astfel de probleme.

Avand în vedere continutul de vitamina A si acizii grasi esentiali (care includ EFA cu catena lunga, rare), uleiul de brusture va poate ajuta sa va revigorati parul prin hranirea scalpului. Aceste substante nutritive sunt necesare pentru mentinerea unui scalp sanatos si pentru sustinerea cresterii parului natural.

Uleiul de brusture aduce un sprijin combinat datorita efectului de detoxifiere si sustinerii functiilor normale ale glandelor sebacee si ale foliculilor de par. Acesta poate ajuta, de asemenea, în tratamentul infectiilor scalpului si a iritatiilor cauzate de matreata. Ajuta la reducerea mancarimii scalpului, rosetii si altor simptome si favorizeaza cresterea parului. Utilizarea regulata a uleiului de brusture este benefica pentru restabilirea si îmbogatirea sanatatii si aspectului scalpului si parului.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: care sunt beneficiile uleiului de brusture