Care este legatura dintre cancer si consumul de proteine?

Posted by Alin Marinescu on Saturday, April 22, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru gratar de porc

Din cauza ca consumul de proteine este vital pentru organismul uman, poate ar fi bine sa ne gandim un pic la ce inseamna consumul prea mare de proteine animale si sa cautam alternative.

Dr. T. Colin Campbell, autor al The China Study, a petrecut 50 de ani din activitatea sa profesionala cautand legatura dintre dieta si cancer. A incercat toata viata sa le arate oamenilor cum pot preveni cancerul mancand mai sanatos si recemt a tinut un discurs in Hawai in care a explicat ca asimiliarea permanenta de proteine este nu numai o nevoie constanta ci si un pericol, iar o dieta bazata in exclusivitate pe fructe si legume poate preveni si chiar trata cancerul de prostata si colon. 

In 1968, dr. Campbell a publicat ceea ce la momentul respectiv a fost cel mai mare studiu dat bun de tipar despre ce inseamna consumul de proteine animale si cum este el un factor declansator al cancerului. Cercetatorii au descoperit atunci cum animalele care consumau o dieta cu 20% mai bogata in proteine aveau cele mai mari tumori, in timp ce acelea care aveau o doza mai mica nu prezentau nici macar o tumoare. In ultimele trei saptamani ale studiului cercetatorii au indepartat complet proteinele din dieta animalelor si cresterea tumorilor a stopat. Cea mai importanta descoperire a studiului a fost ca marirea consumlui de plante nu dauneaza organismului, ceea ce inclina balanta in favoarea consumului de porteine vegetale.

In timp ce The Center for Disease Control si Physician’s Committee for Responsible Medicine (PCRM), doua institutii medicale respectabile din Statele Unite ale Americii, sunt de acord ca deficitul de proteine nu mai este de mult o problema globala, ba chiar ca de cele mai multe ori, ingeram  mai multe decat ar fi cazul, recomandarea este sa se consume 0.8 g per kg de corp. Necesarul se poate sustrage din legume si in special din mazare, fasole, vinete si naut.

sursa: feminis.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: care este legatura dintre cancer si consumul de proteine?