Care este greutatea sanatoasa la copii

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 23, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru greutatea sanatoasa la copii

Conform cercetarilor, copiii care reusesc sa mentina o greutate sanatoasa tind sa fie mai tonifiati, mai sanatosi, capabili sa învete si cu încredere de sine crescuta. Un stil de viata activ, consumul unor alimente si bauturi sanatoase joaca un rol semnificativ în acest sens.

Este important în primul rand sa constientizezi cand copilul tau chiar întampina probleme cu greutatea;retine însa ca poate fi vorba atat de un surplus cat si de un deficit ponderal.

În acelasi timp însa, nu uita ca nu toti copiii se dezvolta în acelasi ritm (cresc într-un grad si într-un interval de timp diferit; de asemenea, cantitatea de grasime corporala a unui copil se modifica odata cu varsta si difera de la baieti la fete), motiv pentru care identificarea supraponderabilitatii (în special) ajunge deseori anevoioasa.

Un instrument de ajutor consta în indicele de masa corporala sau IMC. Acesta reprezinta o estimare a greutatii corporale raportata la înaltime; în functie de IMC se poate stabili daca o persoana este subpoderala, are greutate normala sau este supraponderala/obeza.

La copii IMC are o particularitate, si anume de a fi raportat la varsta si la sex.

În cazul în care exista un surplus ponderal la copil cresc sansele de aparitie a unor probleme de sanatate pe termen scurt sau lung. Astfel, pe termen scurt pot aparea probleme cu respiratia sau cu articulatiile, dar si diabet de tip 2, hipertensiune sau nivel ridicat al colesterolului.

Din punct de vedere comportamental, copiii care întampina probleme cu greutatea sunt mai expusi hartuirii, dar si de a dezvolta depresie. Pe termen lung, copiii supraponderali sunt predispusi de a deveni adulti supraponderali, de a prezenta probleme de sanatate precum boli cardiace sau chiar cancer.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: care este greutatea sanatoasa la copii