Care este cel mai periculos obiect din bucataria ta

Posted by Alin Marinescu on Monday, February 26, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Oamenii de stiinta americani au depistat cel mai periculos obiect din bucatarie. Acesta este prosopul de bucatarie, pe care ne stergem de obicei in graba si care poate deveni o sursa de microbi, in special bacteria E.coli.

In functie de gradul de continut de bacterii daunatoare, prosopul de bucatarie este comparat de experti cu vasul de toaleta, informeaza Rador. 

Daca prosoapele de bucatarie nu se schimba si nu se spala suficient in mod regulat, pot provoca infectii intestinale, sustin cercetatorii. Multe tulpini ale bacteriei Escherichia coli sunt de obicei inofensive pentru om, insa unele sunt capabile sa produca o toxina care provoaca crampe si diaree.

In cazurile severe, pot fi afectati rinichii, sangele si sistemul nervos central. „Multi oameni se spala in fuga pe maini, astfel incat atunci cand se sterg pe prosop, de fapt il umplu de bacterii. Dupa aproximativ doua zile, daca se sterg din nou pe maini cu acest prosop, sansele de a se infecta cu Escherichia coli sunt mai mari decat daca baga mana in vasul de toaleta”, au afirmat cercetatorii.

Si buretele de bucatarie este unul dintre cele mai murdare locuri din casa - de 200.000 de ori mai murdar decat scaunul de toaleta. Expertii au facut legatura intre germenii gasiti pe buretele de vase si blaturile de tocat cu o bacterie care poate provoca paralizie. Un nou studiu a descoperit ca exista aproximativ 10.000 de bacterii pe 2.5 cm patrati de burete si 1 milion pe prosopul de vase.  Cercetatorii sustin ca, atunci cand vine vorba de microbi, e mult mai bine sa tocam legumele pe scaunul de toaleta decat pe blatul de tocat.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: care este cel mai periculos obiect din bucataria ta