Care este cantecul care reduce anxietatea conform specialistilor

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, November 14, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru anxietate

Medicamentele tind sa fie tratamentul clasic pentru tratarea anxietatii. Terapia cognitiva este o alta abordare des intalnita. Oamenii se indreapta adesea spre meditatie, yoga, masaj si alte tehnici de relaxare. Terapia prin muzica a fost, de asemenea, folosita cu succes. Iar neurologii din Marea Britanie au descoperit cantecul care reduce anxietatea cu 65%.

insa de ce a crescut nivelul anxietatii in randul oamenilor? Psihologii sunt de parere ca are legatura cu motive precum dezvoltarea tehnologica, parintii prea protectori si scolile stricte. Pieter Kruger, un psiholog din Londra, spune ca persoanele care simt ca nu au de ales sunt, de fapt, mai rezistente, deoarece simt ca pot da vina pe viata sau pe altii daca iau o decizie gresita. 

Cu toate acestea, daca ai o gama larga de optiuni, nu ai pe cine sa invinovatesti decat pe tine. Cu alte cuvinte, devenim obsedati, deoarece vrem sa luam intotdeauna decizia corecta. Petrecem mult timp ingrijorandu-ne cu privire la viata noastra. Generatiile anterioare nu au trecut prin asta. Atunci cand ti se spune ce sa faci, dispare presiunea pe care o simti. in epoca noastra, luarea deciziilor poate declansa un tip de paralizie.

De asemenea, tehnologia duce la cresterea nivelului anxietatii. Tinerii se simt expusi fara smartphone si ii intalnesti rareori fara ele. Gadgeturile mobile tind sa fie fereastra lor catre lume si sa favorizeze un sentiment de conectare. Dar exista si o problema care apare - frica de a rata ceva ce se intampla in lipsa lor.

Cercetatorii de la Mindlab International din Marea Britanie au vrut sa afle care este tipul de muzica ce induce cea mai mare stare de relaxare. Participantii din cadrul studiului au ascultat o serie de melodii, in timp ce oamenii de stiinta le-au masurat activitatea creierului, ritmul cardiac, tensiunea arteriala si respiratia. 

Au descoperit ca un anume cantec denumit Weightless a avut ca rezultat o reducere cu 65% a anxietatii pacientilor. in mod interesant, cantecul a fost special conceput pentru a induce aceasta stare de relaxare. Creat de Marconi Union, muzicienii au lucrat cu terapeuti de sunet, pentru a aranja cu atentie armoniile, ritmurile si basul, care incetinesc ritmul cardiac si tensiunea arteriala a ascultatorului.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: care este cantecul care reduce anxietatea conform specialistilor